Enervată de NATO, Rusia își scoate flotele pe mare: 140 de nave, 60 de avioane și aproximativ 10.000 de militari implicați în exerciții

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 20.01.2022, că, în perioada ianuarie-februarie, Forțele Navale ale Federației Ruse vor desfășura o serie de exerciții navale, în toate zonele de responsabilitate ale flotelor.

“În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă pe anul 2022 al Forțelor Armate ale Federației Ruse, în perioada ianuarie-februarie, în toate zonele de responsabilitate ale flotelor, vor fi executate o serie de exerciții navale, sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția de presă Tass.

“Exercițiile vor acoperi apele mărilor adiacente teritoriului Rusiei, precum și zone importante din punct de vedere operațional ale Oceanului Planetar. Vor fi executate exerciții separate în apele Mării Mediterane, Mării Nordului, Mării Okhotsk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific”, au precizat reprezentanții ministerului.

După cum au anunțat aceștia, la activități vor participa 140 de nave de luptă și auxiliare, peste 60 de aparate de zbor, 1.000 de unități de tehnică militară și aproximativ 10.000 de militari.

Exercițiul CHIRU-2022

În perioada 18-22.01.2022, în Golful Oman și în spațiul aerian situat deasupra acestuia, se desfășoară exercițiul naval CHIRU-2022, cu participarea Rusiei, Chinei și Iranului.

“Din partea Rusiei, la exercițiu participă un detașament de nave al Flotei din Oceanul Pacific, format din crucișătorul Varyag, distrugătorul Amiral Tributs și petrolierul Boris Butoma”, au informat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

În timpul exercițiului, este planificată efectuarea unor trageri de artilerie asupra unor ținte navale, desfășurarea de manevre tactice comune, precum și executarea de misiuni de căutare și salvare pe mare. De asemenea, va fi organizată desfășurarea de activități comune de eliberare a unei nave capturate de pirați.

“În continuare, detașamentul de nave al Flotei din Oceanul Pacific se va deplasa în Marea Mediterană, unde, înpreună cu forțe ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică, va participa la un exercițiu al unei grupări navale interflote”, au comunicat reprezentanții ministerului. 

Marș de instrucție al unui detașament format din șase nave de desant

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 15 ianuarie, un detașament al Flotei din Marea Baltică și Flotei de Nord, format din șase nave mari de desant, a ieșit din portul Baltiysk și a început deplasarea către raionul de desfășurare a exercițiilor din Marea Mediterană. În prezent, navele traversează Marea Nordului. 

Lansarea unei rachete Kalibr de la bordul submarinului Volkhov

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 20 ianuarie, submarinul diesel-electric Volkhov al Flotei din Oceanul Pacific, aflat în Marea Japoniei, a lansat, din imersiune, o rachetă de croazieră de tip Kalibr asupra unei ținte terestre.

“Astăzi, în acvatoriul Mării Japoniei, noul submarin diesel-electric Volkhov al Flotei din Oceanul Pacific a executat, din imersiune, lansarea unei rachete de croazieră cu complexul Kalibr. Racheta a distrus în intervalul de timp stabilit o țintă terestră amplasată în câmpul tactic Syurkum din Ținutul Khabarovsk. Distanța lansării a fost de peste 1.000 de kilometri”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

După cum au precizat militarii ruși, înaintea executării tragerii, submarinul s-a deplasat în secret în raionul indicat.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Obiectivele anunțate de Federația Rusă pentru exercițiile la scară largă ce vor fi executate în perioada următoare vizează protejarea intereselor naționale rusești pe mare și contracararea amenințărilor militare la adresa Rusiei din direcțiile maritime și oceanice.

Din acestea rezultă că, de fapt, activitățile de pregătire pentru luptă de amploare sunt legate de starea de criză survenită în relațiile dintre Rusia și NATO.

Între părți se duce un dialog diplomatic, însă acesta este susținut cu demonstrații de forță și cu măsuri militare anunțate de ambele tabere.

În ceea ce privește Rusia, se poate aprecia că, în zilele și săptămânile care urmează, ne putem aștepta la multiple lansări de rachete, zboruri ale bombardierelor strategice și alte activități de acest gen.

De fapt, pentru începutul de an sunt anunțate deja mai multe exerciții de amploare, între care exercițiul ruso-belarus Allied Resolve-2022, care va avea loc în perioada 10-20 februarie în Republica Belarus, precum și exercițiul strategic Grom-2022, în care va fi verificată Triada Nucleară a Federației Ruse.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s