Aviația navală a Flotei ruse din Marea Baltică a primit în dotare patru avioane de vânătoare modernizate Su-30SM2

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.01.2022, un regiment de aviație din Regiunea Kaliningrad a primit patru avioane de vânătoare modernizate de tip Su-30SM2.

“Astăzi, pe aerodromul Chernyakhovsk din Regiunea Kaliningrad, a sosit o patrulă de avioane de vânătoare Su-30SM2, care a intrat în compunera regimentului de aviație mixtă al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Baltică”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Tass.

Avioanele au fost preluate de la uzina producătoare din Irkutsk și au zburat până pe aerodromul din Regiunea Kaliningrad.

“În urma primirii noilor avioane, Flota rusă din Marea Baltică își întărește în mod semnificativ puterea de luptă. Piloții au efectuat deja pregătirea corespunzătoare și, în perioada următoare, vor începe să întrebuințeze noile aeronave”, a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Vest, general colonel Alexander Zhuravlev, citat de Serviciul de presă al regiunii.

Pe avioanele Su-30SM2, echipamentele importate au fost înlocuite cu sisteme similare, de producție autohtonă. Avioanele de vânătoare au primit un complex opto-electronic de ochire și navigație cu caracteristici îmbunătățite, un nou complex de mijloace de contramăsuri radioelectronice, precum și un sistem nou de conducere și radiolocație, care asigură o distanță crescută de descoperire a țintelor aeriene.

În plus, a fost extinsă nomenclatura de rachete dirijate din clasele aer-aer și aer-sol, care pot lovi ținte aeriene, maritime și terestre.

În perioada 2016-2018, regimentul a primit în dotare opt avioane de vânătoare de tip Su-30SM. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele patru avioane de vânătoare de tip Su-30SM2 au numere de bord albastre (cu margini albe) de la 78 la 81. Acestea au fost introduse în dotarea Regimentului 4 Aviație de Asalt – Chernyakhovsk din cadrul Diviziei 34 Aviație Mixtă a Aviației navale a Flotei ruse din Marea Baltică.

Astfel s-a încheiat dotarea Escadrilei 1 a regimentului, care, în perioada 2016-2018 a primit opt aeronave Su-30SM, cu numerele de bord albastre, de la 70 la 77. Anterior, în dotarea regimentului se aflau avioane de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR.

Cele patru avioane Su-30SM2 sunt primele aeronave livrate în cadrul unui contract încheiat de Ministerul Apărării pe 25 august 2020 pentru achiziționarea a 21 de aparate de acest tip pentru Aviația navală. Astfel, au fost reluate livrările generale de avioane de vânătoare din familia Su-30SM pentru Forțele Armate ale Federației Ruse, care au fost întrerupte în anul 2018. 

În total, în cadrul unor contracte anterioare, în perioada 2012-2018, Ministerul Apărării a primit 116 avioane de vânătoare Su-30SM, din care 22 au fost destinate Aviației navale, iar restul Forțelor Aerocosmice. Pe lângă cele opt aeronave de acest tip livrate Regimentului 4 Aviație de Asalt al Flotei ruse din Marea Baltică, alte 12 avioane Su-30SM au fost furnizate, în perioada 2014-2016, Regimentului 43 Aviație de Asalt al Flotei ruse din Marea Neagră. Acestea au numere de bord albastre de la 35 la 43, precum și 45, 47 și 48. Alte două aeronave, cu numerele de bord 22 și 23 albastre au fost livrate, în anul 2016, Regimentului 279 Aviație de Vânătoare Ambarcată al Flotei de Nord de pe aerodromul Severomorsk-3. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s