În urma dislocărilor suplimentare din Republica Belarus, sistemele rusești S-400 acoperă integral spațiul aerian al Ucrainei

foto

Pe fondul discuțiilor privind o eventuală intervenție militară a Rusiei împotriva Ucrainei, pe Internet au apărut o serie de informații potrivit cărora sistemele rusești de apărare antiaeriană de tip S-400 Triumf, dislocate pe teritoriile Federației Ruse și Republicii Belarus, acoperă integral spațiul aerian ucrainean.

Pe o hartă dată publicității cu puțin timp în urmă sunt marcate locurile cu dislocarea probabilă a sistemelor S-400 în Republica Belarus, în Crimeea și în partea europeană a Federației Ruse, în apropierea frontierei cu Ucraina. Potrivit acesteia, direcția baltică este cel mai puțin acoperită, din cauză că sistemele S-400 din Regiunea Kaliningrad nu sunt marcate deloc pe hartă. Probabil, cei care au întocmit documentul s-au concentrat asupra intențiilor agresive ale Moscovei față de Kiev.

foto 1

Din cauza sistemelor S-400, experții occidentali sunt îngrijorați pentru securitatea avioanelor NATO, care, în prezent, folosesc fără probleme spațiul aerian al Ucrainei, în special pentru misiuni de cercetare.

“Rachetele de tip 40N6 ale unuia din cele trei divizioane de rachete antiaeriene S-400 din Republica Belarus, care este dislocat la baza aeriană Luninets, asigură o zonă A2/AD de restricție și interzicere a accesului și manevrei pentru avioanele strategice și de transport ce operează la altitudini medii și mari în nord-vestul Ucrainei”, au afirmat exeperții occidentali.

Pe teritoriul Republicii Belarus este în curs de desfășurare o verificare comună a forțelor de reacție ale Statului unional format de Rusia și Belarus. Acest lucru a fost anunțat de militarii din cele două state încă din 18 ianuarie. În partea a doua a verificării, în perioada 10-20 februarie, este planificată executarea exercițiului ruso-belarus Allied Resolve-2022. Pentru participarea la acesta, în ultima perioadă, Federația Rusă a dislocat în Republica Belarus 12 avioane de vânătoare Su-35S, două divizioane de rachete antiaeriene S-400 și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, pe teritoriul Republicii Belarus se află dislocate trei divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Acestea sunt dislocate la Grodno, în cadrul centrului de instrucție comun, și la bazele aeriene Luninets și Baranovichy.

Primul dintre acestea a rămas în Republica Belarus după participarea la exercițiul strategic Vest-2021, iar celelalte două au fost aduse recent din Regiunea Militară Est.

În cazul unui eventual conflict, controlul spațiului aerian al Ucrainei ar fi foarte important pentru armata rusă, în scopul obținerii supremației aeriene și a executării ulterioare a unor lovituri cu rachetele de la bordul avioanelor de luptă. 

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s