S-a reparat repede. Avionul american de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C a revenit în spațiul aerian al Ucrainei

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 02.02.2022, un avion american de conducere în luptă și indicare a țintelor de tip E-8C a îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în spațiul aerian al Ucrainei.

Avionul de tip E-8C Joint STARS a decolat de la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Aeronava, cu numărul de înregistrare 95-0121 și indicativul radio REDEYE6, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.060 de metri, cu o viteză de circa 565 de kilometri pe oră.

2

Avionul american a zburat în raionul devenit deja consacrat din apropierea liniei de demarcație din Donbas.

Pe 31 ianuarie, aceeași aeronavă s-a întors brusc din misiunea îndeplinită în spațiul aerian al Ucrainei, cel mai probabil din motive tehnice.

Forțele Aeriene ale SUA au început să aducă o aeronavă de tip E-8C în Regiunea Mării Negre în prima parte a lunii noiembrie 2021, în contextul concentrării de trupe rusești la frontiera cu Ucraina. Prima misiune a fost îndeplinită pe 09 noiembrie, iar următoarea pe 16 decembrie. Avionul a mai zburat în regiune pe 28 și 31 decembrie, precum și pe 03 și 05 ianuarie. În ultima perioadă, misiunile s-au intensificat și au devenit aproape zilnice.

De regulă, aeronava E-8C Joint STARS îndeplinește misiuni în tandem cu un avion american de cercetare radioelectronică de tip RC-135V/W Rivet Joint.

Avionul de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C zboară alternativ deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiul aerian al Ucrainei. Raioanele în care sunt îndeplinite misiunile sunt aproape aceleași, fiind situate la aproximativ 70 de kilometri sud de Feodosia (deasupra Mării Negre) și în apropierea liniei de demarcație din Donbas (deasupra Ucrainei).

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s