Armata ucraineană a primit atât de multe arme și muniții din Occident, încât nu mai știe ce să facă cu ele

1

Analiză remnmilitaryblog.com

La Kiev continuă să sosească avioane din toate colțurile lumii, dar mai ales din SUA și Marea Britanie, încărcate cu muniții destinate contracarării unei eventuale intervenții militare a Rusiei.

O parte dintre acestea au fost livrate sub formă de donații, altele ca și ajutor militar, iar altele au fost achiziționate de către partea ucraineană.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că, în cele trei luni de când este în funcție, Ucraina a primit atât de multe arme, încât acum deține mai multe decât numărul potențial de ținte. Acest lucru înseamnă că armata ucraineană ar putea distruge toate tancurile deținute de ruși și tot îi va mai rămâne muniție. Și probabil că ajutoarele militare vor continua să sosească.

Problema este că, pentru a lupta împotriva tancurilor rusești, armata ucraineană mai trebuie să le și vadă. S-ar putea însă ca aceasta să fie lovită de la sol, din aer și de pe mare, cu o multitudine de rachete, fără să mai apuce să risipească zestrea primită cadou din Occident.

Este ca și cum ți-ai confecționa arcuri și praștii ca să te lupți cu OZN-urile!

Lăsând gluma la o parte, cred că este periculos să livrezi atâtea arme și muniții într-o zonă gri cum este astăzi Ucraina, afectată în profunzime de sărăcie și corupție. Acestea pot ajunge cu ușurință în mâinile unor indivizi și grupări mafiote, care se pot simți ca peștele în apă într-o zonă măcinată de război.

Statele vecine Ucrainei, adică inclusiv România și Republica Moldova, vor trebui să-și păzească bine frontierele, pentru a împiedica exportul instabilității ce ar putea cuprinde teritoriul ucrainean, din cauza mărinimiei unor state occidentale.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s