Un indiciu privind pregătirile pentru război? Trupele ruse participante la exercițiul din Republica Belarus fac economie de muniție

1

Pe teritoriul Republicii Belarus continuă desfășurarea exercițiului comun ruso-belarus Allied Resolve-2022, care se va încheia pe 20 februarie.

Între altele, pe Internet a fost postat un material video în care este prezentată întrebuințarea în timpul exercițiului a unor lansatoare multiple de proiectile reactive de tip 9K57 Uragan aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse și de tip 9K58 Smerch din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Belarus. Episodul tactic s-a desfășurat în poligonul Osipovichsky (UM 12147) din Regiunea Moghilev.

Observatorii atenți au remarcat faptul că armata rusă folosește muniția în mod economic, în comparație cu militarii belaruși, care, totuși, nici ei nu au dat dovadă de prea mare generozitate.

La începutul materialului video, este filmat un divizion de artilerie reactivă dotat cu complexe Uragan, fiind prezentate opt lansatoare pe linia de tragere. După ce s-a primit comanda pentru lovirea țintei, a tras un singur lansator, în timp ce toate celelalte nu au deschis focul. Lansatorul care a folosit muniția a fost filmat din mai multe unghiuri diferite. Ulterior, divizionul belarus de complexe Smerch a executat foc cu două lansatoare. Acestea au tras numai câteva proiectile, care au fost filmate cu mai multe camere. (Video)

Este evident faptul că armata rusă economisește muniția, ținând cont de faptul că, anterior, la exerciții similare, lansatoarele de proiectile reactive acopereau țintele cu foc puternic, folosind toată muniția disponibilă.

Ca exemplu a fost utilizat un material video în care artileriștii Armatei 2 arme întrunite a Regiunii Militare Centru au executat trageri reale în poligonul Totskoe din Regiunea Orenburg, în luna august 2018. (Video)

De asemenea, a fost prezentată o lovitură cu complexele Uragan în timpul manevrelor Est-2018, desfășurate în Federația Rusă. (Video)

Ultimul material video prezintă un exercițiu al artileriștilor Regiunii Militare Centru cu instalații de artilerie autopropulsate Msta-S și lansatoare multiple de proiectile reactive Uragan. (Video) 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Poate reprezenta economisirea de muniție un indiciu că armata rusă se pregătește pentru o intervenție militară în Ucraina?

Nu neapărat. Este evident faptul că întrebuințarea cu precauție a muniției reprezintă o măsură preventivă, pentru eventualitatea apariției unei situații care să necesite ducerea unor acțiuni de luptă împotriva Ucrainei.

Cu alte cuvinte, se poate aprecia că trupele ruse și belaruse aflate pe teritoriul Republicii Belarus sunt pregătite și așteaptă ordinul pentru declanșarea ostilităților. Este iminentă, în acest moment, sosirea acestuia? Probabil că nu.

Reprezentanții ruși au subliniat permanent în ultimele săptămâni că nu vor ataca primi trupele ucrainene. Situația se va schimba însă în cazul declanșării unor acțiuni ofensive ale militarilor ucraineni împotriva republicilor din Donbas ori împotriva Peninsulei Crimeea.

Ar trebui crezuți oare oficialii ruși, care neagă la toate nivelurile iminența declanșării unor acțiuni militare împotriva Ucrainei? Până la proba contrarie, de ce nu?

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s