Nava de patrulare Dmitry Rogachev revine la Novorossiysk după ce a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 15.02.2022, nava de patrulare Dmitry Rogachev aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Dardanele în direcția Mării Marmara, îndreptându-se către acvatoriul Mării Negre.

Nava revine astfel la Novorossiysk, după ce a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 26.10.2021.

2

Anterior, în cursul anului 2021, nava de patrulare Dmitry Rogachev a mai îndeplinit o misiune în Marea Mediterană. Aceasta a ieșit din Marea Meagră pe 16 ianuarie și a revenit pe 03 aprilie.

Trebuie remarcat faptul că aducerea navei în Marea Neagră are legătură cu decizia de a concentra în regiune cât mai multe platforme purtătoare de rachete Kalibr, pentru eventualitatea unei intervenții militare împotriva Ucrainei. Un indiciu în acest sens este reprezentat de faptul că nava nu a fost înlocuită în misiune în Marea Mediterană de o navă similară, așa cum se întâmplă de obicei.

FRMN dispune în prezent de trei nave de patrulare Proiect 22160 (Vasili Bykov, Dmitry Rogachev și Pavel Derzhavin), care sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Toate trei se vor afla acum în Marea Neagră, deși, de regulă, una dintre ele îndeplinea misiuni în Marea Mediterană. Cea de-a patra navă de acest tip, Serghei Kotov, se află într-o ușoară întârziere. Deși trebuia să fie introdusă în dotarea FRMN în luna decembrie 2021, aceasta continuă desfășurarea testelor de stat.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un comentariu