Piloții militari ruși au lansat, pentru prima dată, rachete hipersonice Kinzhal în Siria

1

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 19.02.2022, că piloții militari ruși au testat, pentru prima dată, rachetele hipersonice Kinzhal în Siria.

Piloții noului regiment independent dotat cu avioane MiG-31K și rachete Kinzhal au zburat pentru prima dată deasupra Mării Mediterane pentru desfășurarea de exerciții.

În plus, un avion antisubmarin cu rază medie de acțiune Il-38 și un grup de acoperire de avioane de vânătoare Su-35 și Su-30SM au urcat și ele pe cer. Grupul de avioane a efectuat realimentarea în aer deasupra mării. Un avion-cisternă Il-78 a eliberat un furtun cu un con, iar avioanele de vânătoare de tip Su au zburat până la el.

La exerciții participă și Aviația navală. Piloții săi au abilități speciale pentru a zbura deasupra mării.

Pe 15 februarie, avioane cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și MiG-31K cu complexul aviatic Kinzhal au sosit la baza aeriană rusă Khmeimim din Siria pentru a participa la un exercițiu naval al grupării interflote a Forțelor Navale din estul Mării Mediterane. Echipajele Forțelor Aerocosmice ruse au finalizat zborul din punctele de desfășurare, acoperind mai mult de 1.500 de kilometri.

Obiectivul principal al exercițiilor constă în elaborarea de acțiuni ale Forțelor Navale și ale Forțelor Aerocosmice pentru a proteja interesele naționale ruse în Oceanul Planetar, precum și în contracararea amenințărilor militare la adresa Federației Ruse din direcțiile maritime și oceanice.

Rachetele cu bazare aeriană Kinzhal reprezintă cel mai recent tip de arme strategice. Președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit despre ele într-un mesaj adresat Adunării Federale în anul 2018. În special, a fost anunțată, pentru prima dată, dezvoltarea complexelor Avangard cu blocuri de luptă hipersonice, a rachetelor balistice intercontinentale grele Sarmat, a rachetelor de croazieră Burevestnik cu propulsie nucleară și a complexului laser Peresvet.

Rachetele Kinzhal pot manevra pe traiectorie în timpul misiunii și, prin urmare, interceptarea lor este extrem de dificilă. Potrivit oficialilor ruși, interceptarea unei ținte care zboară cu o viteză de 10 Mach și manevrează pe traiectorie reprezintă o sarcină aproape imposibilă pentru sistemele actuale de apărare antiaeriană și antirachetă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Informația este însoțită și de un material video, din care rezultă faptul că aeronavele rusești au desfășurat exerciții pe timp de zi și de noapte. În acesta pot fi identificate un avion-cisternă Il-78 cu numărul de bord 36 albastru (număr de înregistrare RF-94274), trei avioane de vânătoare Su-30SM cu numerele de bord albastre, cu contururi albe, 71, 77 și 78 (de la Flota din Marea Baltică) și un avion de interceptare MiG-31K cu numărul de bord 99 roșu. De asemenea, în material apar și aeronave Su-35 și Tu-22M3, ale căror numere de bord sau numere de înregistrare nu sunt vizibile.

Deși sursa susține că este pentru prima dată când piloții militari ruși testează noile rachete hipersonice Kinzhal în Siria, acest lucru nu este adevărat.

Avioane de tip Tu-22M3 și MiG-31K au mai fost dislocate împreună în Siria și în luna iunie 2021. Cele două avioane MiG-31K participante la misiunea de anul trecut au fost aeronavele cu numerele de bord 90 și 96 roșii. Din declarații ulterioare, a rezultat faptul că, în timpul exercițiului din estul mării Mediterane, pe 25 iunie, a fost lansată cel puțin o rachetă hipersonică Kinzhal.

Misiunea actuală din Marea Mediterană este însă prima misiune îndeplinită de la formarea primului regiment de aviație dotat cu avioane MiG-31K și rachete Kinzhal. Acesta este dislocat pe aerodromul Savasleika din Regiunea Nizhny Novgorod și aparține Aviaței cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s