Minele marine din Marea Neagră au ajuns în Bosfor. Strâmtoarea a fost închisă pentru tranzitul internațional

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 26.03.2022, Strâmtoarea Bosfor a fost închisă din cauza amenințării minelor marine aflate în derivă. Nave de patrulare, precum și avioane și elicoptere aparținând Forțelor Navale ale Turciei și Gărzii de coastă caută minele în partea de nord a strâmtorii. Se estimează că, în scurt timp, tranzitul navelor va fi reluat înspre Marea Neagră.  

Anterior, mai multe surse au anunțat că pescarii turci au găsit în Strâmtoarea Bosfor un obiect asemănător cu o mină.

2

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Rusiei și Ucrainei s-au acuzat reciproc de instalarea unor baraje de mine în partea de nord a Mării Negre. Partea rusă a susținut că militarii ucraineni au folosit câmpuri de mine pentru a preveni debarcarea desantului maritime rusesc, în zona porturilor de la Marea Neagră, inclusiv Odesa și Ochakov.

Reprezentanții Rusiei au informat că, din cauza unei furtuni, mai multe cabluri care susțineau minele s-au rupt și acestea au început să plutească liber în zona Mării Negre. Potrivit declarațiilor acestora, ar fi vorba despre 420 de mine, cu o vechime de aproximativ 60-70 de ani.

În legătură cu situația creată, reprezentanții Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia au precizat că, ținând cont de geografia curenților marini din această parte a Mării Negre, minele ar putea ajunge până la Bosfor și chiar să treacă în Marea Mediterană.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ulterior că situația se află sub control, iar armata turcă se ocupă de rezolvarea acestei probleme.

Rapoartele apărute astăzi în presa din Turcia arată că obiectul suspect din Strâmtoarea Bosfor a fost neutralizat de specialiștii Gărzii de coastă.

Surse: topcor.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s