SUA au adus în estul Mării Mediterane un submarin nuclear cu 154 de rachete de croazieră Tomahawk la bord

foto

Flota a 6-a operativă din cadrul Forțelor Navale ale SUA a informat, pe 07.04.2022, că submarinul nuclear USS Georgia, dotat cu 154 de rachete de croazieră Tomahawk, cu o bătaie de aproximativ 1.600 de kilometri, a sosit în apropierea litoralului Greciei.

Potrivit datelor furnizate de flotă și preluate de agenția de presă rusă Interfax, în prezent, submarinul se află în proximitatea bazei Souda Bay, amplasată în nordul Insulei Creta (Grecia).

Din raionul de poziție în care se află submarinul, rachetele acestuia pot lovi ținte din Peninsula Crimeea și din partea de sud a Ucrainei. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, aducerea submarinului american în estul Mării Mediterane face parte dintr-un complex de măsuri adoptate de SUA în scopul întăririi dispozitivului militar din flancul estic al NATO, în scopul descurajării Rusiei într-o eventuală intenție de extindere a conflictului armat în afara granițelor Ucrainei.

În ultima perioadă, atât SUA, cât și alte state membre NATO, și-au suplimentat efectivele de militari din statele baltice, Polonia și România. În același timp, în flancul estic au fost aduse mai multe avioane de vânătoare din statele membre ale Alianței, inclusiv de tip F-35.

De asemenea, în Marea Mediterană a fost format un dispozitiv naval, în componența căruia se află trei grupări navale de portavion, care includ portavioanele Harry S. Truman din SUA, Charles de Gaulle din Franța și Cavour din Italia. În estul Mării Mediterane se află în curs de desfășurare și Gruparea navală permanentă 2 a NATO (SNMG-2).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s