Marea Britanie va disloca încă două avioane de vânătoare suplimentare de tip Typhoon la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

foto

Canalul de Telegram Linia operativă din Rusia a informat, pe 09.04.2022, că, în scurt timp, Marea Britanie va disloca la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România încă două avioane de vânătoare suplimentare de tip Eurofighter Typhoon. Acestea se vor alătura celor patru aeronave de acest tip, care îndeplinesc deja misiuni de Poliție Aeriană în România.

Potrivit sursei, o declarație în acest sens a fost făcută vineri, 08 aprilie, de ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, care a participat la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie sosit în România la sfârșitul lunii trecute.

După cum a subliniat presa internațională, prin dislocarea a încă două avioane de vânătoare britanice în România, numărul total al aeronavelor britanice de acest tip din estul și sud-estul Europei va ajunge la 14. Pe lângă aparatele de zbor din România, alte opt avioane britanice se află dislocate în Cipru.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de vânătoare aparținând Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie vor desfășura misiuni de Poliție Aeriană în România, în cadrul operațiunii Biloxi de descurajare a Rusiei, până la sfârșitul lunii iulie, adică pentru o perioadă de patru luni.

Este a patra misiune de acest tip îndeplinită în România de avioane de vânătoare britanice, după cele din 2017, 2018 și 2021.

Sursa: t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s