Încă o inovație rusească: După complexele Bastion, împotriva Ucrainei au fost întrebuințat și un complex de rachete Bal

foto

Ministerul rus al Apărării a publicat, pe 20.04.2022, un scurt material video cu lansarea a patru rachete de croazieră cu ajutorul unui complex de rachete de coastă de tip Bal asupra unor obiective de infrastructură militară de pe teritoriul Ucrainei. (Video)

“În timpul îndeplinirii de misiuni în cadrul operației militare speciale, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat un atac cu rachete de mare precizie asupra unor obiective de infrastructură militară aparținând armatei ucrainene. Astfel, echipajul unui complex de rachete de coastă de tip Bal, aflat pe litoralul Mării Negre, a lansat patru  rachete asupra unor ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei”, se arată în comentariul care însoțește materialul video.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că Trupele de Rachete și Artilerie au executat atacuri asupra a 1.053 de obiective militare ale infrastructurii Ucrainei. Potrivit precizărilor sale, au fost distruse 31 de puncte de conducere, șase depozite de carburanți și lubrifianți, 910 puncte de sprijin și raioane de concentrare a forței vii a adversarului, precum și 106 poziții de foc ale artileriei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul de rachete de coastă de tip Bal întrebuințat de trupele ruse împotriva Ucrainei aparține, probabil, Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din subordinea Corpului 21 Armată – Simferopol al Flotei ruse din Marea Neagră. În compunerea brigăzii se află două divizioane de rachete Bastion, un divizion de rachete Bal și un divizion de rachete Utes (staționar).

Ținând cont de faptul că Bal este un complex de rachete antinavă, întrebuințarea acestuia împotriva țintelor terestre este atipică. Însă, nu este pentru prima dată când militarii ruși recurg la o astfel de inovație. Anterior, în cadrul conflictului din Ucraina, pe 08 aprilie, au fost folosite și complexele de rachete de coastă de tip Bastion pentru distrugerea unor ținte terestre din apropiere de Odesa.

Este posibil ca rachetele utilizate de complexul Bal să fie rachete antinavă H-35 cu bătaie crescută de peste 300 de kilometri. La sfârșitul anului 2021, reprezentanții militari ruși au informat că noile rachete modernizate ale complexului se află în curs de testare.

Surse: tass.ru, tvzvezda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s