Rusia și Ucraina se ceartă pe Podul Crimeea. După crucișătorul Moscova, acesta a devenit ținta principală a militarilor ucraineni

foto

În cadrul unei emisiuni radiofonice, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare (SNBO) al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat, pe 21.04.2022, că, dacă vor avea această oportunitate, militarii ucraineni vor distruge Podul Crimeea peste Strâmtoarea Kerch.

Întrebat despre posibilitatea lovirii podului, Danilov a precizat că: “Dacă am fi avut posibilitatea am fi făcut-o deja”.

Acesta a precizat că “dacă va apărea o astfel de oportunitate, atunci partea ucraineană o va folosi”.

Declarațiile secretarului SNBO au determinat o reacție dură din partea reprezentanților ruși. Astfel, fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, care în prezent ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a scris pe canalul său de Telegram: “Unul dintre liderii ucraineni încăpățânați a vorbit despre necesitatea distrugerii Podului Crimeea. Sper să înțeleagă că în acest caz vom lua măsuri pe bază de reciprocitate”.

La rândul său, secretarul de presă al președintelui în exercițiu, Dmitri Peskov, a spus că “declarațiile lui Danilov reprezintă un anunț despre un posibil atentat terorist, iar acesta ar trebui să fie pedepsit ca atare”.

Pe de altă parte, senatorul rus din Crimeea, Olga Kovitidi, a făcut referiri la modul în care este păzit Podul Crimeea.

“Am înțeles că dacă vrem pace trebuie să ne pregătim de război. Prin urmare, Podul Crimeea este în prezent cel mai protejat pod din lume”, a menționat Kovitidi, ale cărei declarații au fost preluate de agenția RIA Novosti.

După cum a precizat aceasta, podul este protejat de două regimente dotate cu sisteme de rachete antoiaeriene S-400, care crează peste pod o cupolă cu un diametru de 400 de kilometri. Există, de asemenea, o protecție suplimentară a acestuia din mai multe puncte, cu alte sisteme de rachete antiaeriene, între care și Pantsir-S1.

Din apă, podul este protejat nu numai de Flota rusă din Marea Neagră, dar dispune și de un sistem sonar foarte serios, care exclude sabotajul subacvatic. De asemenea, zilnic se efectuează o verificare a structurilor de sprijin ale podului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ca și în cazul crucișătorului Moscova, militarii ucraineni intenționează să lovească Podul Crimeea cu sistemele de rachete de coastă Neptun primite recent în înzestrare. Însă, ținând cont de faptul că acestea au o bătaie de numai aproximativ 200 de kilometri, iar regiunile din sud-estul Ucrainei se află acum sub controlul rușilor, este tot mai dificil de pus în practică o astfel de intenție.

În ceea ce privește apărarea Podului Crimeea, este adevărat faptul că, teoretic, acesta este unul dintre cele mai protejate obiective ale Rusiei, fiind acoperit de multe mijloace de apărare antiaeriană. Însă și crucișătorul Moscova era considerat invincibil din aer, datorită sistemului de apărare antiaeriană S-300 Fort. Și totuși, teoria nu se potrivește întotdeauna cu practica.

Surse: topwar.ru, vz.ru.

Un gând despre “Rusia și Ucraina se ceartă pe Podul Crimeea. După crucișătorul Moscova, acesta a devenit ținta principală a militarilor ucraineni

  1. Raționamentul tău funcționează doar dacă luăm în considerare faptul ca Moskva a fost lovit de ucraineni. Dar dacă Moskva a fost o „punere în scenă „?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s