Putin tună împotriva Occidentului: Cine va interveni în conflictul din Ucraina va primi o lovitură fulgerătoare!

foto

În cadrul unei întâlniri cu Consiliul legislativ din cadrul Adunării Federale, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că misiunile operației militare speciale din Ucraina vor fi îndeplinite. Acesta a avertizat că, în cazul intervenției unor forțe terțe în conflict, acestea vor primi o lovitură fulgerătoare.

Președintele rus a subliniat faptul că operațiunea militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei va fi finalizată numai atunci când toate misiunile stabilite vor fi îndeplinite pentru a asigura securitatea Rusiei în perspectivă. Astfel, acesta a confirmat că nimeni nu se va opri la jumătatea drumului, iar după eliberarea Donbasului operațiunea va continua.

“În acest sens, vreau să subliniez din nou: toate misiunile operațiunii militare speciale pe care o desfășurăm în Donbas și Ucraina și care a fost lansată pe 24 februarie, vor fi îndeplinite necondiționat, pentru a garanta pacea și securitatea pentru locuitorii Republicilor Populare Donețk și Lugansk, pentru Crimeea rusească și pentru toată țara noastră”, a spus Putin.

În plus, Vladimir Putin a avertizat Occidentul colectiv că amestecul unor forțe terțe în operațiunea militară specială desfășurată de trupele ruse este inacceptabilă. În cazul unei amenințări strategice, răspunsul Rusiei va fi fulgerător. Președintele a subliniat în mod special că deciziile privind atacurile au fost deja luate, iar acestea vor fi declanșate în cazul unei amenințări directe la adresa Federației Ruse.

Potrivit experților politici, acest mesaj este îndreptat, în primul rând, către Statele Unite, Marea Britanie și Polonia.

“Dispunem de toate instrumentele necesare pentru asta. Unele cu care nimeni nu se poate lăuda. Și nu ne vom lăuda. Le vom folosi, dacă va fi nevoie. Și vreau ca toată lumea să știe despre asta”, a declarat Vladimir Putin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din declarațiile făcute astăzi de Vladimir Putin rezultă două concluzii clare, care până în prezent erau destul de ambigue și nu fuseseră confirmate la nivel înalt de oficialii ruși.

În primul rând, este vorba de faptul că, într-o formă sau alta, Rusia va prelua controlul asupra întregii Ucraine. Până acum, declarațiile părții ruse au vizat eliberarea Donbasului, eventual crearea unor coridoare terestre între Crimeea și Rusia, respectiv între Transnistria și statul rus. De asemenea, s-a spus că Rusia vizează numai o serie de regiuni din estul și sud-estul Ucrainei sau teritoriul ucrainean până la Nipru. Din declarațiile lui Vladimir Putin rezultă, cel puțin indirect, faptul că operația militară specială va fi purtată până la granița cu Polonia, adică vizând Ucraina integral.

Cea de-a doua concluzie, care este foarte îngrijorătoare, se referă la decizia Moscovei de a se confrunta cu oricine intervine în criza ucraineană, indiferent dacă este membru NATO sau nu, și de a folosi armele nucleare pentru a garanta securitatea Rusiei. Trebuie subliniat faptul că, potrivit lui Vladimir Putin, o decizie în acest sens a fost deja luată. Ținând cont de faptul că, în ultima perioadă, SUA și aliații săi și-au intensificat sprijinul acordat Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de arme grele, între care se află și armamente ofensive, riscul declanșării unei confruntări globale a crescut exponențial. Este nevoie doar de o scânteie pentru ca războiul să se extindă în Europa și chiar în America.    

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s