Deși acest lucru nu se vede, avioanele rusești Su-57 sunt prezente în Ucraina aproape de la începutul ostilităților

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 20.05.2022, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează avioanele de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57 în cadrul operației militare speciale din Ucraina.

“Întrebuințarea avioanelor Su-57 în Ucraina a început la două-trei săptămâni de la declanșarea operației militare speciale. Aeronavele operează în afara zonei active de distrugere a mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului, întrebuințând armamentul de rachete de la bord”, a precizat sursa.

Avioanele de vânătoare de generația a cincea Su-57 au fost folosite pentru prima dată în acțiuni de luptă reale în anul 2018, în Siria. Primul avion de acest tip a fost livrat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în anul 2020. Până la sfârșitul anului 2024, Rusia va dispune de 22 de avioane Su-57, urmând ca, până în anul 2028, numărul acestora să crească la 76.

Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei. Avionul are viteză de croazieră supersonică, iar armamentele acestuia sunt amplasate în interiorul fuselajului. Aeronava dispune de noi echipamente de bord și are acoperire împotriva radiolocației (tehnologie stealth).

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru a doua oară când surse neoficiale rusești vorbesc despre prezența avioanelor Su-57 în Ucraina. Prima dată, pe 10 martie 2022, martori oculari au postat pe rețelele de socializare un material video cu zborul unui avion de acest tip în Regiunea Zhytomir.

Potrivit datelor cunoscute până în prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de numai trei avioane de vânătoare de tip Su-57. Unul dintre acestea a fost livrat la trupe la sfârșitul anului 2020, iar alte două în 2021. În cursul acestui an, este planificată predarea altor patru avioane de acest tip.

Trebuie precizat faptul că primele avioane Su-57 au fost furnizate structurilor de testare a tehnicii  de aviație și de pregătire a piloților din Akhtubinsk și Lipetsk.

În total, cu noile aeronave se intenționează formarea a trei regimente de aviație, din care primele se vor afla în zonele de responsabilitate ale Regiunilor Militare Sud și Vest, adică chiar la frontierele cu Ucraina.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s