Rusia a întrebuințat pentru prima dată o patrulă de avioane de vânătoare Su-57 în spațiul aerian al Ucrainei

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 09.06.2022, citând o sursă bine informată, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au întrebuințat, pentru prima dată, o patrulă de avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57 în timpul operației militare speciale din Ucraina.

Cele patru aeronave au fost integrate într-o rețea unică de informații, pentru a distruge apărarea antiaeriană a adversarului.

Interlocutorul agenției a subliniat faptul că interconectarea avioanelor într-un spațiu informațional unic duce la creșterea eficienței identificării și lovirii țintelor. Potrivit declarațiilor acestuia, în timpul misiunii a fost confirmată vizibilitatea redusă pe radare a avioanelor de tip Su-57.

“În cadrul operației militare speciale din Ucraina, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au desfășurat o operațiune de identificare și distrugere a sistemelor de apărare antiaeriană ale adversarului, cu întrebuințarea unei patrule de avioane Su-57. Aeronavele au fost integrate într-o rețea de informații prin intermediul sistemelor de comunicații, de transmitere a datelor, navigație și identificare în timp real”, a menționat sursa. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La fel ca și în Siria, trupele ruse folosesc conflictul din Ucraina și pentru testarea și verificarea armamentelor și tehnicii militare, în condiții reale de luptă.

Acest lucru este valabil și pentru noile avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. După ce în Siria au fost deplasate în mai multe rânduri prototipuri ale avioanelor de acest tip, în Ucraina sunt întrebuințate primele avioane din producția de serie livrate la trupe. În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de cinci avioane Su-57, din care ultimele două au fost predate beneficiarului chiar la sfârșitul lunii mai 2022.

Inițial, primele trei avioane de acest tip au fost folosite în Ucraina în mod individual și numai în afara zonelor de funcționare a mijloacelor de apărare antiaeriană. Probabil, ulterior, partea rusă a trecut la utilizarea acestora în diverse formații, respectiv celulă (două aeronave) și patrulă (trei sau patru aparate de zbor).

Surse: riafan.ru, vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s