Militarii ruși întrebuințează în Ucraina cele mai noi stații de război electronic de tip Krasukha-S4

foto

Ministerul rus al Apărării a publicat, pe 29.06.2022, un material video privind întrebuințarea de către militarii Regiunii Militare Centru a celui mai recent complex de război electronic Krasukha-S4 în timpul operației militare speciale din Ucraina. (Video)

Imaginile prezentate de reprezentanții ministerului arată cum specialiștii în război electronic scanează spațiul aerian, detectează și clasifică obiectele aeriene și, de asemenea, suprimă radarul de bord al unei drone ucrainene.

Potrivit militarilor ruși, caracteristicile tehnico-tactice ale complexului Krasukha-S4 fac posibilă detectarea tuturor tipurilor de ținte aeriene, inclusiv a celor care se deplasează la altitudini extreme de mici. Acesta influențează aparatura de la bordul obiectului aerian, pe care îl orbește și îl forțează să urce la altitudine mai mare, unde devine accesibil pentru mijloacele de apărare antiaeriană.

“Este vorba despre cel mai recent sistem de război electronic de tip Krasukha-S4. Acesta influențează sistemele de la bordul aeronavelor adversarului, perturbând vizibilitatea acestora, și nu permite executarea de lovituri aeriene direcționate, cecetarea locației grupării noastre de trupe sau efectuarea de manevre la joasă altitudine. Drept urmare, noi, interacționând strâns cu sistemele de apărare antiaeriană, detectăm, suprimăm și informăm despre coordonatele mijloacelor aeriene, care sunt distruse ulterior”, a declarat comandantul rus al unei companii de război electronic, citat de agenția Tass.

După cum a precizat acesta, în prezent, țintele principale ale sistemului de război electronic Krasukha-S4 sunt reprezentate de avioanele ucrainene de asalt, care zboară la altitudini mici, încercând să treacă de radarele rusești.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a mai prezentat și alte materiale video cu activitățile desfășurate de complexele de război electronic în Ucraina. În acestea au apărut complexe de suprimare radioelectronică de tip Krasukha-4, Murmansk și Moscova. Reprezentanții ruși au remarcat faptul că tehnica acoperă grupările de trupe împotriva loviturilor aeriene și cu rachete ale adversarului, suprimând inclusiv mijloacele de la bordul dronelor Bayraktar.

Destinația principală a complexului de război electronic Krasukha-S4 constă în acoperirea punctelor de comandă, a grupărilor de trupe, a mijloacelor de apărare antiaeriană și a obiectivelor industriale importante împotriva cercetării aeriene prin radiolocație și a armelor de înaltă precizie. Acesta este conceput pentru lupta împotriva tuturor categoriilor de radare întrebuințate de avioanele de diverse tipuri, precum și de către drone.

Capabilitățile complexului Krasukha permit organizarea bruiajului radio într-o gamă largă de frecvențe, fără restricții în ceea ce privește azimutul și elevația. Complexul poate lucra la fel de eficient împotriva oricărei ținte aeriene. În același timp, nici viteza și nici altitudinea obiectelor aeriene ale adversarului nu afectează funcționarea acestuia.

Raza de acțiune a unui complex, format din două vehicule, depășește 300 de kilometri. Acesta este amplasat pe un vehicul Kamaz cu patru axe, astfel încât complexul mobil poate funcționa în orice zonă, la temperaturi de la minus la plus 50 de grade. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de război electronic rusești, împreună cu sistemele de apărare antiaeriană, pot face diferența în confruntarea cu trupele ucrainene, care dispun, în principiu, de mijloace aeriene de producție sovietică, mai puțin protejate împotriva acestora.

Partea rusă a întrebuințat stațiile de război electronic chiar și împotriva unor mijloace aeriene de cercetare ale SUA și NATO, perturbând activitatea acestora în Regiunea Mării Negre.

În plus, militarii ruși din Crimeea și de pe Insula Șerpilor au fost acuzați recent că bruiază navigația GPS deasupra statelor membre NATO riverane Mării Negre (România, Bulgaria și Turcia).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s