Presa ucraineană susține că o vedetă rusească a explodat lângă Mariupol în urma impactului cu o mină. Rușii dezmint informația

foto

Presa ucraineană a informat, pe 03.07.2022, că a primit confirmări în ceea ce privește faptul că vedeta de desant D-106, Proiect 1176, clasa Akula, aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a explodat, pe 30 iunie, în apropiere de Mariupol, în urma impactului cu o mină marină.

Potrivit hromadske.ua, care citează o declarație a consilierului primarului din Mariupol, Petro Andryushchenko, în urma incidentului, trei marinari ruși și-au pierdut viața.

În cadrul unei declarații acordate agenției de presă Tass, comandantul Bazei Navale Novorossiysk din cadrul FRMN, Viktor Kochemazov, a spus că informațiile apărute în presa ucraineană nu sunt adevărate.

“Acesta este un fals. Doar un fals și o dorință de a face rău”, a menționat Kochemazov. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vedeta de desant D-106, cu numărul de bord 653, face parte din compunerea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale Novorossiysk. Aceasta a fost introdusă în dotarea FRMN pe 23.10.2009.

De la declanșarea intervenției militare a Rusiei în Ucraina, FRMN a pierdut mai multe nave în acvatoriile Mării Negre și Mării Azov, în diferite circumstanțe. Cele mai importante dintre acestea sunt crucișătorul purtător de rachete Moscova, nava amiral a FRMN, și nava mare de desant Saratov. Alte vedete și nave auxiliare din compunerea flotei ruse au fost scufundate în apropiere de Insula Șerpilor din Marea Neagră.

Surse: tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s