De teama unor atacuri ucrainene, rușii folosesc mijloace neuzuale pentru apărarea Podului Crimeea: ținte false și perdele de aerosoli

foto

Podul peste Strâmtoarea Kerci, care a fost construit de ruși pentru a lega Crimeea de Rusia continentală reprezintă un obiectiv strategic și un element vital de infrastructură pentru războiul cu Ucraina. Drept urmare, acesta este considerat o țintă strategică de către ucraineni, care au anunțat în mai multe rânduri că-l vor distruge. În replică, Rusia a desfășurat mai multe sisteme de contramăsuri pentru protecția acestuia.

Potrivit analistului H I Sutton, în jurul datei de 29 iunie, în zona Podului Crimeea au fost deplasate două barje țintă, care, în mod normal, sunt dislocate în cadrul Bazei Navale Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Acestea au fost ancorate pe partea de est a podului principal, spre Marea Azov. Cele două șlepuri sunt acoperite cu reflectoare radar. În ale circumstanțe, acestea sunt folosite în calitate de ținte pentru FRMN. Acum, par să fie întrebuințate ca momeli radar pentru a deruta rachetele ucrainene.

foto 1

Câteva zile mai târziu, pe 01 iulie, pe rețelele de socializare au apărut o serie de materiale video, care indicau o dispersie de aerosoli. Aceasta a acoperit porțiuni ale podului cu un fum alb și gros. Această măsură i-a orbit pe șoferi și a provocat accidente în zona podului.

Dispersia de aerosoli a fost oprită în momentul în care treceau sateliții, ceea ce arată că, probabil, a fost vorba doar de un test efectuat de partea rusă.

Deocamdată, nu este clar la ce tip de atac se așteaptă reprezentanții ruși să fie executat din partea Ucrainei. Podul este departe de teritoriul controlat de ucraineni, cărora le lipsesc armele cu rază lungă de acțiune, cu excepția avioanelor. Însă, acestea ar trebui să ocolească sistemele de rachete antiaeriene de tip S-300 și S-400 ale rușilor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mai mulți reprezentanți ucraineni au recunoscut faptul că Podul Crimeea reprezintă o țintă importantă pentru Forțele Armate ale Ucrainei. În același timp, aceștia au precizat că, dacă ar fi fost posibil, ținta ar fi fost lovită până acum.

În mod normal, Rusia nu ar trebui să aibă probleme cu protecția Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci. Pentru asigurarea acesteia, a fost conceput un set de măsuri pentru apărarea stratificată a obiectivului, care vizează apărarea podului împotriva unor atacuri aeriene, navale și chiar submarine. În acest scop, Garda Națională (Rosgvardia), cooperează cu structuri ale FRMN și Serviciului de Frontieră al FSB.

Însă, conflictul cu Ucraina a demonstrat că, în multe cazuri, inclusiv cel al crucișătorului Moscova, mijloacele rusești de apărare antiaeriană și antirachetă nu au funcționat așa cum ar fi trebuit.

Sursa: hisutton.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s