Rușii luptă în Ucraina, dar stau cu ochii pe americani: Trei submarine nucleare au patrulat în Oceanul Pacific

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat, pe 15.07.2022, că trei submarine nucleare, unul Proiect 971 (clasa Schuka-B) și două Proiect 949A (clasa Antey) au revenit în Peninsula Kamchatka, după îndeplinirea unor misiuni specifice în acvatoriul Oceanului Pacific.

“În Kamchatka, în punctul de dislocare permanentă al forțelor de submarine ale FROP, s-au întors două submarine nucleare purtătoare de rachete Proiect 949A (clasa Antey) și un submarin nuclear Proiect 971 (clasa Schuka-B), care au îndeplinit misiuni în Oceanul Pacific. Timp de trei luni, acestea au desfășurat activități în cadrul serviciului de luptă, în compunerea unui detașament de submarine”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

Echipajele submarinelor au fost întâmpinate la debarcader de reprezentanți ai forțelor de submarine din cadrul FROP, ofițeri din cadrul statului major al marii unități de submarine, oficiali ai administrației orașului Vilyuchinsk și membri ai familiilor. Conform rapoartelor comandanților de echipaje, “misiunile de luptă au fost îndeplinite în totalitate, partea materială este în stare bună, iar personalul este sănătos”.

Comandantul forțelor de submarine ale FROP, viceamiral Vladimir Dmitriev, a felicitat echipajele submarinelor nucleare Omsk, Tomsk și Kuzbass pentru îndeplinirea tuturor misiunilor încredințate.

După completarea tuturor categoriilor de rezerve tehnico-materiale, submarinele vor fi pregătite pentru îndeplinirea în continuare de misiuni potrivit destinației. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: De regulă, misiunile de acest tip sunt îndeplinite, prin rotație, de câte un submarin nuclear din compunerea FROP.

Participarea simultană la activitățile de pregătire pentru luptă a trei submarine nucleare arată nivelul de încordare la care s-a ajuns în relațiile dintre Rusia și SUA.

Submarinele Proiect 949A (clasa Antey) sunt submarine nucleare purtătoare de rachete de croazieră (SSGN), dotate cu 24 de rachete 3M45 (P-700 Granit). În perspectivă, acestea vor fi modernizate la versiunea 949AM, în care vor dispune de 72 de rachete Kalibr și Onyks, iar ulterior și de rachete hipersonice Zircon. În prezent, Forțele Navale ale Federației Ruse dispun de cinci submarine operaționale de acest tip, din care trei la FROP și două la Flota de Nord.

Submarinul nuclear de atac (SSN) Kuzbass, Proiect 971 (clasa Schuka-B), este singurul submarin operațional de acest tip al FROP. În cadrul Flotei de Nord, în serviciul de luptă se mai află încă trei submarine din clasa Schuka-B. În prezent, acestea folosesc rachete de croazieră S-10 Granat, care sunt în curs de înlocuire cu rachete de croazieră Kalibr.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s