Rusia își reface potențialul militar: Trupele ruse au primit încă un lot de tancuri T-90M și mașini blindate BREM-1M

foto

Serviciul de presă al companiei Uralvagonzavod, parte a corporației de stat Rostec, a anunțat, pe 04.08.2022, că a livrat Ministerului rus al Apărării un nou lot de tancuri modernizate T-90M Proryv și vehicule blindate de reparații și evacuare BREM-1M.

“Uralvagonzavod a transferat un nou lot de echipamente speciale în cadrul îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare. Tancuri T-90M și vehicule blindate de reparații și evacuare BREM-1M au fost livrate Ministerului rus al Apărării”, se arată într-un comunicat de presă al companiei preluat de agenția Tass.

După cum s-a subliniat la Uralvagonzavod, T-90M și BREM-1M sunt produse în masă și sunt bine cunoscute de armata rusă. Acestea se numără printre cele mai recente dezvoltări ale Biroului de construcții pentru inginerie și transport Ural aparținând Uralvagonzavod.

Tancul T-90M Proryv este cea mai modernă mașină de luptă din familia T-90, precum și cea mai adaptată la operațiile în condiții moderne de luptă, datorită protecției sporite, a sistemului automatizat de conducere a focului și realizării măsurilor de creștere a supraviețuirii. Acesta a primit o turelă nouă, diferită în mod fundamental de cea din producția de serie, precum și un motor mai puternic, de 1.130 de cai putere. Proryv este echipat cu un tun cu calibrul de 125 de milimetri, care este capabil să întrebuințeze muniție nouă, de mare putere, precum și o rachetă dirijată ce poate distruge tancurile inamice la o distanță de până la cinci kilometri. Noul vizor multicanal asigură folosirea armamentelor de la bord în orice moment al zilei. În plus, capacitatea de a schimba date cu alte vehicule în timp real a devenit una dintre principalele caracteristici ale tancului modernizat.

Spre deosebire de predecesoarea BREM-1, creată pe baza tancului T-72, mașina blindată de reparații și evacuare BREM-1M a fost dezvoltată pe baza tancului T-90. Aceasta este dotată cu aceeași unitate de propulsie ca și Proryv, respectiv motorul de peste 1.000 de cai putere ChTZ-Uraltrak, ce îi permite să atingă viteze de 60 de kilometri pe oră. Mașina BREM-1M este echipată cu două trolii, o macara hidraulică, un braț de buldozer, un aparat electric de sudură și dispozitive de observare pentru efectuarea cercetării pe câmpul de luptă. Reprezentanții Uralvagonzavod au precizat faptul că la bordul mașinii se află un potențial de reparații, care permite nu numai repararea sa, ci și evacuarea oricăror echipamente avariate cu o greutate de până la 52 de tone, precum și refacerea infrastructurii distruse. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit surselor publice, în luna mai 2022, trupele ruse dispuneau de aproximativ 65 de tancuri modernizate de tip T-90 Proryv. Acestea se aflau în dotarea unor structuri aparținând Armatei 1 Tancuri a Regiunii Militare Vest, respectiv Divizia 2 Infanterie Moto – Kalininets și Brigada 27 Infanterie Moto – Mosrentgen.

Primele livrări ale tancurilor de acest tip au fost efectuate de către compania Uralvagonzavod în anul 2020.

În cadrul forumului tehnico-militar Armata-2021, Ministerul rus al Apărării și Uralvagonzavod au încheiat un nou contract privind achiziționarea de tancuri noi T-90M Proryv, precum și pentru modernizarea tancurilor de luptă T-90 aflate în exploatare la versiunea T-90M.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s