Eșecul contraofensivei ucrainene de la Herson deschide calea trupelor ruse către Nikolaev

1

Potrivit jurnaliștilor publicației Life, încercarea eșuată a regimului de la Kiev de a lansa o contraofensivă lângă Herson le-a permis Forțelor Armate ale Federației Ruse să obțină un avantaj semnificativ pentru începerea de noi operațiuni active în direcția Nikolaev.

Autorii materialului au vorbit în detaliu despre succesele obținute de militarii ruși în zona Blagodatny și au explicat, de asemenea, cum înfrângerea Forțelor Armate ale Ucrainei lângă Herson deschide practic drumul forțelor aliate către Nikolaev.

Jurnaliștii de la Life au reamintit faptul că decizia de a arunca în ofensivă o grupare mare de trupe aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei s-a dovedit a fi “o glumă crudă” pentru Kiev. Forțele Armate ale Rusiei au învins formațiunile inamicului, care încercau să lanseze o ofensivă în direcția Herson. Înfrângerea majoră a armatei ucrainene de lângă Herson le-a permis forțelor aliate să obțină un avantaj semnificativ.

În timpul operațiunii speciale de denazificare și demilitarizare a Ucrainei, armata rusă a preluat controlul asupra localității Blagodatny, datorită căruai drumul spre Nikolaev a fost practic deschis. Trupele aliate au slăbit serios pozițiile militarilor ucraineni și pot acum să lanseze o ofensivă la scară largă și să organizeze atacul asupra localității Nikolaev.

“Contraofensiva eșuată a Forțelor Armate ale Ucrainei asupra Hersonului a slăbit poziția armatei ucrainene în sudul țării, iar acum drumul spre Nikolaev este practic deschis. În apropiere de Nikolaev, trupele ucrainene au organizat un sistem de apărare ce va trebui să fie spart de către militarii ruși”, se precizează în material.

Jurnaliștii au apreciat că Forțele Armate ale Federației Ruse vor profita de situația favorabilă de pe front. Lichidarea zonelor mari fortificate ale Ucrainei pe linia de contact va străpunge rapid apărarea inamicului și va lansa o ofensivă la scară largă în direcția Nikolaev. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În timp ce sursele occidentale clamează succesul obținut de trupele ucrainene în cadrul contraofensivei începute pe 29 august în direcția Herson, pierderile suferite de Forțele Armate ale Ucrainei continuă să crească.

După cum au informat reprezentanții ruși, se pare că pierderile armatei ucrainene din ultimele 24 de ore includ 11 tancuri, 7 mașini de luptă ale infanteriei, 8 vehicule blindate, 9 camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 220 de militari. Adăugate la cifrele din zilele anterioare, acestea arată dimensiunea reală a dezastrului: câteva mii de militari uciși și câteva sute de unități de tehnică militară distruse.

Din rapoartele Ministerului rus al Apărării în ceea ce privește situația de pe frontul din Ucraina este demn de remarcat faptul că, se pare că armata ucraineană a primit un nou lot de drone turcești de tip Bayraktar TB2. În ultimele zile, partea rusă a semnalat doborârea unor aparate de zbor fără pilot de acest tip, după o pauză de câteva săptămâni.

În același timp, este de interes distrugerea unei noi instalații HIMARS, precum și a două depozite în care se aflau peste 200 de rachete pentru acest tip de armament.

Sursa: riafan.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s