Ce se întâmplă la Harkov? Explicații ale unui expert militar privind necesitatea “regrupării” trupelor ruse

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 11.09.2022, despre regruparea pe scară largă a trupelor ruse pe direcția Harkov, în timpul implementării operației militare speciale pe teritoriul ucrainean. Aceste informații au fost comentate de expertul militar Konstantin Sivkov, căpitan rang I în retragere.

Potrivit acestuia, conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse era la curent cu pregătirea unui contraatac din partea Forțelor Armate ale Ucrainei. În legătură cu aceasta, a fost pus în aplicare un întreg complex de măsuri diverse, menite să inducă în eroare inamicul. Aspectul “apărării slabe” a fost creat în mod special lângă Balaklea, Izyum și alte zone, astfel încât armata ucraineană să cadă într-o capcană.

“Prin urmare, acum trupele se regrupează pentru distrugerea grupării Forțelor Armate ale Ucrainei, care au venit în raioanele Balaklea și Izyum. Este necesar de precizat faptul că în zonă nu există facilități fortificate, astfel încât misiunea de a distruge cele mai capabile unități de luptă ucrainene va fi rezolvată cu succes”, a precizat Sivkov.

După cum a declarat acesta, conform rezumatului Ministerului rus al Apărării, în ultimele trei zile și-au pierdut viața peste 2.000 de persoane. Între acestea se află soldați ucraineni, luptători naționaliști și mercenari străini. De asemenea, au fost distruse peste 100 de unități de tehnică militară grea de diverse tipuri.

El a subliniat că acum misiunea principală a trupelor ruse constă în  reducerea capacității de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei, adică reducerea potențialului acestora, prin lichidarea personalului și distrugerea echipamentelor, astfel încât acestea să nu mai aibă puterea și mijloacele necesare pentru desfășurarea eficientă a operațiunilor de luptă ulterioare.

În cadrul unui interviu acordat ziarului Vzglyad, expertul a adăugat că implementarea unor manevre de diversiune a fost necesară pentru ca Forțele Armate ale Federației Ruse să scoată armata ucraineană din zonele fortificate, unde erau bine instalate. Acesta a menționat că, dacă trupele ucrainene ar fi rămas la Slaviansk sau Kramatorsk și nu s-ar fi îndreptaat spre nord, atunci armata rusă și aliații săi din Republicile Populare Donețk și Lugansk ar fi trebuit să lupte din greu ca să le scoată de acolo.

“Acum, gruparea Forțelor Armate ale Ucrainei se află într-o zonă ca-n palmă. Prin urmare, s-a întreprins un întreg set de măsuri pentru a induce în eroare inamicul, s-a creat impresia că pe această direcție avem o apărare slabă și se presupune că nu există informații despre pregătirea atacului. Inamicul a fost indus în eroare cu privire la locația și acțiunile trupelor noastre”, a concluzionat expertul militar rus. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În acest moment este foarte greu de stabilit din afară care dintre părți are dreptate. Acest lucru va putea fi lămurit abia în zilele care urmează, în funcție de evoluția situației.

Cert este faptul că informațiile care vin din Regiunea Harkov nu arată deloc bine pentru partea rusă. Pe de altă parte, și explicațiile prezentate de expertul militar rus au logică și ar face lumină în ceea ce privește anumite părți inexplicabile ale contraofensivei trupelor ucrainene pe această direcție. De exemplu, este greu de explicat cum trupele ucrainene au reușit să avanseze atât de rapid și, în numai trei zile, să elibereze teritoriii care au fost cucerite atât de greu de forțele rusești.

S-a spus în ultimele zile că ofensiva ucraineană a avut un succes extraordinar, fiind planificată într-un mod genial de către generali americani. Dacă se va dovedi că aceasta a fost, de fapt, o capcană pentru trupele ucrainene, de aici ar putea porni sfârșitul războiului, urmând ca militarii ruși să treacă la acțiuni decisive, care să incline rapid și iremediabil balanța în favoarea lor.  

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s