Expert militar american: Rusia are dificultăți în Ucraina, dar a fost și rămâne o forță militară majoră

foto

Fostul purtător de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, care în prezent îndeplinește funcția de coordonator pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate al SUA, a făcut o serie de aprecieri privind evoluțiile din Ucraina, referindu-se inclusiv la armata rusă.

Kirby a spus că Rusia se confruntă cu “dificultăți semnificative” în cadrul campaniei din Ucraina. În același timp, a vorbit în termeni foarte laudativi despre Forțele Armate ale Ucrainei. Cu toate acestea, el a îndemnat partea ucraineană să nu se bucure prea devreme și încă “să nu arunce cu pălăriile”.

În opinia sa, Rusia a fost și rămâne o forță militară majoră.

“Președintele Putin are la dispoziție o gamă largă de opțiuni militare. În plus, acesta poate folosi anumite oportunități nu numai pe teritoriul ucrainean, ci și în alte regiuni”, a menționat Kirby.

Contraamiralul american le-a cerut liderilor ucraineni să nu considere succesul recent al Forțelor Armate ale Ucrainei de lângă Harkov un punct de cotitură globală și să fie conștienți de faptul că potențialul militar al Rusiei este foarte mare.

Cu numai o zi înainte, cotidianul american The New York Times a publicat un articol în care semnala faptul că, în mod paradoxal, SUA și Occidentul colectiv nu doresc nici victoria Rusiei, dar nici victoria Ucrainei în conflictul aflat în curs de desfășurare între cele două părți. Astfel, în cazul unei victorii complete a Rusiei, Occidentul va suferi daune reputaționale și acest lucru poate fi costisitor din punct de vedere politic. Pe de altă parte, în cazul unei victorii a Ucrainei, vor apărea riscuri economice și energetice foarte mari în legătură cu posibilele măsuri ce pot fi luate la Moscova. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod clar, partea rusă pregătește un răspuns de anvergură la ceea ce s-a întâmplat în Regiunea Harkov. Este posibil chiar, ca succesul contraofensivei ucrainene în regiune să fi fost provocat intenționat de partea rusă, pentru a justifica ceea ce va urma.

Probabil, planificarea acțiunilor rusești din Ucraina a început la faza activă a exercițiului strategic Est-2022, desfășurată în poligonul Sergheevka din Ținutul Primorie pe 06 septembrie. Să ne reamintim că înainte de participarea la activitățile executate în poligon, președintele Vladimir Putin a avut o consfătuire cu ușile închise cu conducerea Forțelor Armate, care a fost reprezentată de ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General, general de armată Valeri Gherasimov.

Tăcerea din ultimele zile a conducerii politico-militare a Rusiei, care nu a reacționat în niciun fel la euforia ce domnește în tabăra ucraineană și nu numai, poate reprezenta doar liniștea dinaintea furtunii.

Lovitura din partea Rusiei va veni cu certitudine, problema care se pune este doar locul în care aceasta se va produce: Kiev, Odesa sau altă regiune? Sper doar ca aceasta să fie pe teritoriul Ucrainei și nu în afara lui.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s