Navele Flotei ruse din Marea Neagră sunt în curs de dotare cu mijloace noi de protecție împotriva atacurilor cu drone și rachete

foto

Navele de luptă și auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) sunt în curs de dotare cu noi complexe de luptă pentru protecția împotriva loviturilor cu rachete. Este vorba despre sisteme de război electronic capabile să protejeze flota de atacurile adversarului.

La această concluzie a ajuns analistul militar elvețian Benjamin Pitte. Acesta a atras atenția pe contul său de Twitter asupra unui detaliu neobișnuit descoperit pe imaginile din satelit și a explicat și modul în care Rusia a instalat noi mijloace de protecție pe navele FRMN, fără să atragă prea mult atenția.

După cum a relatat sursa Reporter, Benjamin Pitte a observat mai întâi că pe imaginile din satelit se poate observa cum un misterios container albastru a fost amplasat la bordul uneia dintre navele auxiliare ale FRMN, care înainte nu era acolo. Expertul a sugerat că este vorba despre un nou complex de război electronic conceput pentru a proteja navele de atacurile dronelor și rachetelor adversarului.

“Probabil că acesta este un sistem nou de protecție pentru navă. Se pare că este un sistem de război electronic containerizat pentru apărarea împotriva dronelor și rachetelor”, a explicat specialistul elvețian.

În opinia sa, Rusia ar putea instala într-adevăr astfel de sisteme de război electronic pe nave individuale. Sistemele moderne sunt capabile să intercepteze și să întrerupă canalele pentru conducerea UAV-urilor, precum și să devieze și să distrugă rachetele inamice.

Anterior, reprezentanții Ministerului rus al Apărării anunțaseră că vor instala astfel de containere de război electronic pe navele din dotarea Forțelor Navale. Acest mod de obordare va preveni diverse situații neprevăzute și va asigura protecția navelor împotriva unui posibil atac al adversarului.

Apariția noilor mijloace de protecție pe navele de luptă și auxiliare ale FRMN a fost comentată și de alți experți militari occidentali. Unii dintre aceștia au sugerat că ar putea fi vorba nu numai despre sisteme de război electronic, ci și de sisteme de rachete antinavă containerizate sau de apărare antiaeriană. În acest mod, navele rusești vor beneficia de o protecție fiabilă împotriva acțiunilor inamicului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Containerele albastre la care fac referire experții militari occidentali au fost semnalate pe nava auxiliară Vsevolod Bobrov a FRMN, aflată în portul Novorossiysk. Acestea sunt amplasate în spațiul deschis din partea din spate a navei.

După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, sisteme similare ar trebui să apară, în primul rând, pe navele de patrulare Proiect 22160, din clasa Vasily Bykov. Acestea s-au dovedit vulnerabile în ceea ce privește atacurile aeriene ale adversarului.

Măsurile luate de militarii ruși reprezintă o reacție la experiențele neplăcute înregistrate în zona Mării Negre în timpul conflictului cu Ucraina.

Surse: riafan.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s