Forțele Aerocosmice ale Rusiei întrebuințează rachete neobișnuite pentru a deschide apărarea antiaeriană a Ucrainei

foto

În cadrul operației militare speciale aflate în curs de desfășurare în Ucraina, pe 11.10.2022, trupele ruse au continuat executarea loviturilor cu rachete de mare precizie împotriva infrastructurii de importanță critică de pe teritoriul ucrainean, care au început în ziua anterioară.

Portalul rusesc topcor.ru a semnalat faptul că, în acest context, pe cerul de deasupra Ucrainei, în special în zonele orașelor mari, au apărut rachete din clasa aer-aer cu rază mare de acțiune (peste 300 de kilometri) de tip R-37M (RVV-BD). În primul rând, acestea sunt folosite de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse pentru distrugerea mijloacelor aeriene aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. În același timp însă, trupele rusești au întrebuințat rachetele de acest tip într-un scop mai puțin obișnuit, respectiv pentru deschiderea sistemului de apărare antiaeriană al Ucrainei.

foto 1

Acest lucru a fost confirmat și de partea ucraineană, printr-o serie de funcționari de rang înalt, mass-media și experți militari. De exemplu, primarul orașului Kremenchug, Vitaliy Maletsky, șeful administrației civil-militare din Nikolaev, Vitaliy Kim, și o serie de alți șefi de localități și regiuni au informat pe rețelele de socializare că “rachetele trase asupra Ucrainei își schimbă în mod deliberat direcția de zbor, ademenind forțele ucrainene de apărare antiaeriană”.

În timpul raidurilor aeriene ale trupelor rusești, care au durat mai multe ore, experți militari ucraineni au remarcat și ei apariția pe cer a rachetelor care își schimbă adesea direcția de zbor sau chiar se învârtesc în cerc. Prin utilizarea acestui truc, partea rusă încearcă să stabilească locația mijloacelor de apărare antiaeriană ale Forțelor Aeriene ale Ucrainei și să minimizeze numărul munițiilor doborâte de către acestea. Timpul va demonstra dacă această tactică funcționează.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s