Rusia își întărește escadra din Mediterană. Două corvete ale Flotei din Marea Baltică au trecut prin Strâmtoarea Gibraltar

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a navigației de pe Twitter și Telegram au informat că, în seara zilei de 16.10.2022, noi nave de luptă rusești au intrat în Marea Mediterană. Este vorba despre corvetele Stoikiy (545) și Soobrazitelny (531) din clasa Steregushchiy.

Ambele nave aparțin Flotei ruse din Marea Baltică și urmează să întărească escadra din Marea Mediterană, care în ultimele săptămâni a fost slăbită după ce mai multe mijloace navale au părăsit regiunea.

Cele două nave de luptă au însă capacități mai mici decât cele care au părăsit recent Marea Mediterană (cel puțin un crucișător, o fregată și un submarin).

În prezent, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Armate ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află crucișătorul Varyag și distrugătorul Amiral Tributs din cadrul Flotei din Oceanul Pacific și fregatele Amiral Kasatonov a Flotei de Nord și Amiral Grigorovici aparținând Flotei din Marea Neagră. De asemenea, escadra rusă include două submarine, respectiv Severodvinsk de la Flota de Nord și Krasnodar al Flotei din Marea Neagră.

Recent, din Marea Mediterană a ieșit submarinul Novorossiysk al Flotei din Marea Neagră, care s-a deplasat la Șantierul naval din Kronștadt (Marea Baltică) pentru reparații.

Anterior, din Marea Neagră a ieșit și o grupare navală a Flotei de Nord, din care au făcut parte crucișătorul Mareșal Ustinov și distrugătorul Viceamiral Kulakov.

Gruparea navală rusă din Mediterană are ca misiune principală contracararea mijloacelor navale ale NATO din regiune. În prezent, în zonă se află, în principal, portavionul american George H.W. Bush (CVN-77) și gruparea navală a acestuia. Din informațiile date publicității de reprezentanții americani rezultă faptul că portavionul a fost trecut sub comanda NATO, pentru participarea la exercițiul Neptune Strike-2022/2, care a început pe 14 octombrie.

Surse: twitter.com, t.me.

foto 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s