Avioane de transport Il-76 rusești și iraniene zboară de la Teheran la Moscova. Încărcături probabile: drone și rachete

fot

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat faptul că, de la începutul lunii octombrie, avioane de transport de tip Il-76 din Rusia și Iran au efectuat mai multe curse între cele două țări, transportând probabil drone și rachete iraniene livrate armatei ruse pentru continuarea ostilităților din Ucraina.

Astfel, în perioada 04-10 octombrie, au fost efectuate zboruri cu aeronave Il-76 din zona localității Yazd din Iran către Rusia. De exemplu, pe 06 octombrie, au fost înregistrate patru zboruri dimineața și cinci după-amiaza.

foto 1

Trebuie precizat faptul că în zona Yazd sunt amplasate mai multe baze subterane de rachete ale armatei iraniene.

Zborurile au continuat și în zilele următoare. Un avion Il-76 al Forțelor Aeriene iraniene a efectuat, pe 18 octombrie, o cursă de la Teheran la Moscova. Acesta este suspectat că a transportat rachete balistice Fateh-110 și/sau Zolfaghar și, eventual, drone iraniene.

foto 2

Anterior, se pare că un avion iranian Il-76 a sosit pe aeroportul Vnukovo din Moscova venind de la Teheran și pe 15 octombrie.

foto

Deși autoritățile de la Moscova și Teheran nu recunosc faptul că militarii ruși folosesc în conflictul din Ucraina drone de producție iraniană (în special drone kamikaze Geran-1 și Geran-2), acestea au fost semnalate în mod frecvent în ultimele săptămâni în atacurile executate asupra infrastructurii și tehnicii militare ucrainene. Au existat chiar o serie de informații potrivit cărora specialiști militari iranieni au fost deplasați în Crimeea pentru a sprijini trupele ruse în ceea ce privește operarea dronelor.

Se pare că, după dronele de atac, Rusia intenționează să utilizeze în Ucraina și rachete de producție iraniană. Deocamdată, nu a fost semnalată prezența acestora pe teritoriul ucrainean.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s