Un hacker din Donețk susține că a spart programul american Delta folosit pentru comanda și conducerea armatei ucrainene

foto

Șeful Serviciului de presă al Republicii Populare Donețk, Daniil Bezsonov, a anunțat, pe 01.11.2022, că hackerul Joker din republică a spart programul american de comandă și control Delta, care este utilizat în mod activ de Forțele Armate ale Ucrainei.

“Pentru a fi mai clar, este vorba despre un program în care, pentru comandă și conducere, sunt introduse toate datele despre trupele proprii și trupele inamicului, care sunt actualizate permanent, pe măsura primirii de informații noi. Foarte confortabil. Faptul că serviciile noastre speciale au avut acces la el sugerează faptul că acum știm totul despre inamic și tot ce știe inamicul despre forțele și mijloacele noastre și despre desfășurarea lor”, a scris Bezsonov pe canalul său de Telegram.

Despre această problemă a vorbit și hacker-ul însuși. El a subliniat faptul că a fost provocat de Forțele Armate ale Ucrainei, care, lăudându-se cu programele puse la dispoziție de americani, au râs de trupele ruse pentru că au folosit hărți de hârtie. Atunci, acesta a decis să acționeze.

“În timp ce ucrainenii își umplu în mod regulat bazele de date cu ajutorul programelor donate de americani, noi nici nu mai trebuie să inventăm sau să instalăm nimic. Putem să le folosim programele lor online”, a scris hacker-ul pe canalul său de Telegram.

Acesta a completat că, “uneori, este mai bine să folosești hărți de hârtie”.

Expertul militar rus, Alexei Leonkov, a declarat pentru cotidianul Izvestia că programul de comandă și control Delta va ajuta serviciile de informații rusești.

Delta este una dintre interfețele sistemului de conducere a luptei, care permite schimbul de informații în teatrul de operații. Programul este necesar pentru comoditatea planificării operațiunilor de luptă, dar nu este sistemul utilizat direct pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, el permite determinarea locației trupelor proprii și ale inamicului, ajută la determinarea logisticii și așa mai departe”, a menționat Leonkov.

Potrivit precizărilor sale, piratarea programului poate clarifica ce forțe și mijloace sunt pe linia de contact de luptă și unde se află acestea la un moment dat.

“Acest lucru va completa sistemul nostru de informații și va ajuta la urmărirea adversarului. Dar, cred că după ce a fost spart, accesul pentru utilizatori la acest sistem va fi schimbat”, a concluzionat Leonkov.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s