Rușii au dezvoltat și produs o instalație de lansare terestră pentru racheta hipersonică “Zircon”

foto

Agenția de presă rusă Tass a anunțat, pe 04.11.2022, citând o sursă din cadrul Ministerului Apărării, că întreprinderile Complexului Militar Industrial au dezvoltat și produs o instalație de lansare terestră pentru cea mai recentă rachetă hipersonică de tip Zircon.

“Prototipul unei instalații de lansare mobile aparținând unui nou complex de rachete de coastă cu rachete hipersonice Zircon a fost produs deja. Ca și în cazul complexului de rachete de coastă Bastion, noua instalație de lansare va dispune de două rachete”, a declarat sursa.  

După cum a precizat interlocutorul agenției, la fel ca și complexul Bastion cu rachete Oniks, instalația de lansare a noului complex va avea patru axe.

Anterior, agenția de presă Tass anunțase că Rusia dezvoltă un nou complex de rachete de coastă ce va întrebuința rachete hipersonice Zircon. Inițial, era planificat ca acesta să intre în serviciul de luptă în Forțele Navale până la sfârșitul anului 2022. Se presupune că, la fel ca și predecesorul său, noul complex de rachete de coastă va putea să lovească atât ținte de la suprafața apei, cât și ținte terestre.

Testele de stat ale noii rachete hipersonice Zircon au fost executate anterior de pe o platformă purtătoare navală, respectiv fregata Amiral Gosrshkov a Flotei de Nord. În anul 2021, au început și testele noii rachete de pe submarinul nuclear Severodvinsk.

Rachetele Oniks și Zircon au fost dezvoltate și sunt produse de societatea NPO Mashinostroyenia din Reutov, parte a corporației Armament tactic de rachete. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dezvoltarea și introducerea rapidă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse a unui complex de rachete de coastă cu noile rachete hipersonice Zircon reprezintă o amenințare directă, inclusiv la adresa securotății României.

Astfel, spre deosebire de navele de luptă, care sunt limitate și pot fi aduse mai greu în această perioadă în zona Mării Negre, pentru complexele de rachete de coastă nu există niciun fel de restricție.

Probabil că, Rusia are în vedere să disloce primele complexe de rachete de coastă cu rachete hipersonice Zircon în locurile cele mai sensibile, care în prezent sunt reprezentate de Peninsula Crimeea și Regiunea Kaliningrad.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s