Expert militar rus: Armata americană aproape de implicarea directă în Ucraina, ceea ce ar duce la un al treilea război mondial

1

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Izvestia pe 05.11.2022, expertul militar rus Yuriy Knutov a semnalat faptul că Forțele Armate ale SUA joacă deja un rol cheie în conflictul din Ucraina.

“Fără participarea armatei americane, Ucraina ar fi suferit o înfrângere cu mult timp în urmă, iar regimul de la Kiev ar fi fost forțat să capituleze”, a menționat Knutov.

Acesta a precizat că, între altele, se referă atât la furnizarea de arme americane, cât și la participarea militarilor americani la ostilități, în calitate de consilieri ai Forțelor Armate ale Ucrainei. 

“Tocmai acești factori îi permit regimului de la Kiev să reziste în continuare și chiar să încerce întreprinderea unor acțiuni contraofensive”, a spus expertul rus.

El a atras atenția asupra faptului că nici sistemele HIMARS și nici alte arme sofisticate furnizate din Occident către Ucraina nu ar putea fi exploatate de armata ucraineană fără controlul americanilor, care vin în zona de luptă sub masca voluntarilor.

Knutov a subliniat și ajutorul esențial din partea SUA în securitatea informațională a regimului de la Kiev.

“Fără sateliți americani și avioane de cercetare, Ucraina nu ar putea produce o singură operațiune ofensivă serioasă. Aceste mijloace transmit informații în regim online către Kiev despre locația trupelor ruse”, a spus el.

În concluzie, potrivit expertului rus, se poate aprecia că, de facto, SUA este implicată deja în conflict în mod serios și la scară largă.

În opinia sa, acest lucru este confirmat și de ultimele mesaje transmise de comandantul Diviziei 101 Desant a armatei americane, din care o parte a ajuns în România, iar cealaltă parte în Polonia, care a spus că sunt gata oricând să se mute în Ucraina.

“Aceasta indică faptul că un astfel de ordin a fost deja primit de la Pentagon, iar armata aemricană se află la un pas de implicarea directă în conflict de partea regimului de la Kiev”, a declarat Knutov.

Expertul a explicat că acest lucru se datorează faptului că Kievul a suferit recent pierderi foarte mari.

“După cum știm, principalii politicieni americani au declarat în mai multe rânduri că sunt gata să se alăture războiului dacă Ucraina începe să piardă decisiv. Se pare că în prezent observăm această înfrângere decisivă”, a spus expertul.

El a subliniat și criza din industria energetică ucraineană, cauzată de distrugerea unor elemente de infrastructură, pe care Rusia o realizează cu ajutorul loviturilor cu rachete de înaltă precizie și a aviației fără pilot.

“În general, implicarea directă a armatei americane în conflict reprezintă o tendință foarte periculoasă, care poate duce la al treilea război mondial”, a concluzionat Knutov.

Anterior, pe 04 noiembrie, fostul consilier al Pentagonului, colonelul Douglas McGregor, a admis posibilitatea introducerii trupelor americane în Ucraina. El a recunoscut că președintele SUA, Joe Biden, nu va avea nevoie de aprobarea Congresului pentru a pune în aplicare o astfel de inițiativă, dacă șeful Casei Albe va decide asupra acesteia.

Pe de altă parte, Casa Albă a respins în repetate rânduri, începând din 2022, posibilitatea participării militare americane la conflictul din Ucraina. Acest lucru a fost reiterat pe 24 octombrie de John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate.

În același timp, pe 26 octombrie, ambasadorul Federației Ruse la Washington, Anatoly Antonov, nota faptul că SUA sunt tot mai implicate în conflictul din Ucraina, pe care America l-a transformat “într-un câmp de luptă cu Rusia”.

Pe 21 octombrie, reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, sublinia faptul că Rusia se confruntă în Ucraina cu potențialul militar al întregii Alianțe Nord-Atlantice și al unui număr de alte țări neprietenoase. În aceeași zi, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, remarca faptul că SUA, Marea Britanie și UE împing Ucraina să transfere acțiunile militare pe teritoriul rus.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s