Cercetașii străini vânează secretele submarinelor rusești: Un avion norvegian P-3 Orion a aruncat o baliză specială în fața submarinului Prințul Vladimir

foto

Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a informat, pe 06.11.2022, că un avion de cercetare norvegian de tip Lockheed P-3 Orion a aruncat o geamandură cu microfoane și senzori chiar în fața submarinului Prințul Vladimir aflat în Marea Barents. (Video)

În acel moment, marinarii ruși se întorceau din misiune din zona Arctică și se aflau la suprafața apei deja de o zi.

Incidentul a fost filmat de un operator al postului de televiziune, aflat la bordul submarinului.

În acest fel, cercetașii străini au încercat să înregistreze “atmosfera” de la bordul submarinului nuclear rusesc. Ofițerii ruși nu au părut deranjați de acest incident, dar nu se știe ce au făcut cu geamandura lansată de avionul norvegian.

Pe timpul marșului de lungă durată, la bordul submarinului a fost realizat reportajul cu titlul: “Submarinul nuclear Prințul Vladimir: Drumeție pe gheață”. În acesta se poate vedea ce fac marinarii ruși în timpul călătoriilor lungi, dar și cum agențiile străine de informații caută secretele submarinelor rusești din clasa Borey-A. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prințul Vladimir este primul submarin rusesc din cadrul Proiectului modernizat 955A, clasa Borey-A. Acesta a fost introdus în dotarea Diviziei 31 Submarine – Gadzhievo a Flotei de Nord pe 12.06.2020.

La bordul submarinului se află 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava (SS-N-32 în clasificare NATO).

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s