Rusia continuă să se înarmeze: Într-o singură zi, armata rusă a primit un submarin, mai multe avioane și noi instalații de artilerie

foto

Pe fondul conflictului cu Ucraina, armata rusă continuă să primească noi categorii de armamente, care îi permit să-și refacă, fie și parțial, echipamentele pierdute în luptă. Astfel, pe 16 noiembrie, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost introduse: submarinul diesel-electric B-588 Ufa, un nou lot de avioane de vânătoare și bombardament Su-34, precum și mai multe lansatoare de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului rus se menționează faptul că un nou lot de bombardiere de front Su-34 au fost predate Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

“Încă un lot de aeronave Su-34, fabricate la Întreprinderea de Aviație V.P. Chkalov din Novosibirsk, a fost predat Forțelor Aerocosmice. Aeronavele au trecut testele de la sol și testele de zbor și au fost transferate către locul de desfășurare a serviciului de luptă”, se precizează în comunicatul guvernamental, preluat de cotidianul Izvestia.

Reprezentanții executivului rus au menționat că avioanele au fost predate beneficiarului ca parte a deciziilor luate în cadrul Consiliului de coordonare de pe lângă Guvernul Federației Ruse.

Bombardierele Su-34 modernizate dispun de capacități de luptă extinse, care le permit să întrebuințeze armamente avansate de aviație.

Pe de altă parte, Serviciul de presă al corporației de stat Rostec, a anunțat că Ministerul rus al Apărării a primit noi lansatoare multiple de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S.

“Obligațiile contractuale privind livrarea vehiculelor moderne de luptă Tornado-G și Tornado-S au fost îndeplinite în totalitate și la timp. Expedierea oportună a echipamentelor militare ca parte a comenzilor de stat pentru apărare reprezintă o sarcină prioritară pentru compania noastră”, a declarat directorul societății Biroul special de construcții, Serghei Dyadkin.

Lansatorul multiplu de proiectile reactive de tip Tornado-G este destinat pentru distrugerea bateriilor de artilerie și de aruncătoare de mine, a subunităților de apărare antiaeriană, obiectivelor logistice și subunităților de infanterie motorizată ale inamicului. Mașina de luptă este echipată cu un sistem automatizat de dirijare și conducere a focului.

Tornado-S reprezintă versiunea modernizată a vehiculului de luptă Smerch. Acesta este destinat, printre altele, pentru distrugerea rachetelor tactice și a infrastructurii militare și industriale.

Nu în ultimul rând, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a fost introdus submarinul diesel-electric B-588 Ufa, Proiect 636.3. Este vorba despre al patrulea submarin de acest tip primit de FROP dintr-o serie de șase submarine comandate la șantierul din Sankt Petersburg.

În acest fel, Rusia dispune în prezent de 10 submarine Proiect 636.3, capabile să lanseze la o salvă câte șase rachete de croazieră de tip Kalibr. Șase dintre acestea aparțin Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și patru FROP.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s