Nepotul generalului de Gaulle i-a surprins pe europeni cu declarațiile sale despre conflictul ruso-ucrainean

1

În cadrul unui interviu acordat publicației Agoravox, Pierre de Gaulle, nepotul celebrului general francez, a exprimat un punct de vedere contrar celui acceptat în cercurile politice oficiale ale Europei. El a criticat foarte aspru presiunea Occidentului asupra Rusiei și a cerut judecarea liderilor grupărilor naziste, care, în opinia sa, sunt “călăii populației din Donbas”.

Celebrul cetățean francez a acuzat direct Statele Unite și țările UE că încearcă să jefuiască nu numai Federația Rusă, ci și Franța, remarcând că multe acțiuni ale elitelor politice contrazic toate normele dreptului internațional.

“Această criză slăbește foarte mult echilibrul pe care bunicul meu a încercat mereu să-l mențină. El s-a pronunțat mereu pentru relații respectuoase cu Rusia. Am fost unul dintre primii care au denunțat minciunile, nedreptatea și jaful Rusiei prin înghețarea activelor acesteia. Mi se pare absolut scandalos, pentru că nu se poate pedepsi un popor din cauza unei crize, știind că acest lucru este contrar dreptului internațional și reprezintă cea mai mare nedreptate. Cred că nicio altă națiune de la persecuția evreilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu a suferit un asemenea jaf ca poporul rus de astăzi”, a precizat Pierre de Gaulle.

Potrivit nepotului marelui general, inițiatorii conflictului din 2014 au fost exclusiv americanii. Ei au putut să-i supună pe liderii europeni voinței lor. El a acuzat-o pe Angela Merkel, fostul cancelar german, că a permis implementarea acordurilor absolut inutile de la Minsk, creând premisele unei escaladări a conflictului.

De Gaulle consideră că este extrem de periculos pentru întreaga lume să continue să ajute Ucraina cu arme și bani. El a amintit că guvernul acestei țări este extrem de corupt și, ca urmare, jumătate din ajutor ajunge în buzunarele înalților oficiali de la Kiev.

“Mai puțin de 50% din asistența, sau mai bine zis, din subvențiile din bugetul nostru, care sunt acordate Ucrainei, ajung la ucraineni. Jumătate din armele pe care le furnizăm sunt revândute pe piețele internaționale, pentru aprovizionarea teroriștilor. Dar acest lucru generează crize politice, conflicte, revoluții. Ucraina este una dintre cele mai corupte țări din lume. În niciun caz nu vreau să dau vina pe întreg poporul ucrainean, dar regimul pe care americanii l-au instituit în 2014 este unul teribil”, a concluzionat Pierre de Gaulle.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s