Trupele ruse au primit în dotare și întrebuințează în Ucraina 10 elicoptere modernizate de cercetare și atac de tip Ka-52M

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.01.2023, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că trupele ruse au primit în dotare primele 10 elicoptere de cercetare și atac modernizate de tip Ka-52M, care sunt folosite în cadrul operației militare speciale.

“Primele 10 elicoptere Ka-52M au fost deja predate trupelor ruse. În anul 2023, vor continua livrările de elicoptere modernizate, care sunt întrebuințate în cadrul operației militare speciale din Ucraina”, a precizat sursa.

În luna septembrie 2022, agenția Tass a anunțat testarea cu succes a elicopterelor Ka-52M pe teritoriul ucrainean.

Ka-52M este versiunea modernizată a elicopterului Ka-52 Alligator, care a fost dezvoltată în baza lecțiilor învățate în urma întrebuințării în luptă. După cum au anunțat dezvoltatorii aeronavei, armamentele de rachete de la bordul elicopterului Ka-52M au fost unificate cu dotările noului elicopter de atac Mi-28NM, fapt ce a permis creșterea semnificativă a distanței de distrugere a țintelor.

Potrivit surselor agenției Tass, elicopterul Ka-52M are capabilități de lucru centrate pe rețea și poate să lucreze împreună cu vehicule aeriene fără pilot și să interacționeze cu alte elicoptere și avioane.

În luna noiembrie 2022, directorul general al Centrului de Cercetare IRT, Nikolai Lvov, a declarat, într-un interviu acordat agenției TASS, că elicopterul Ka-52M este prima aeronavă care a primit un sistem de monitorizare a stării structurilor. Același sistem urmează să fie adaptat pentru utilizare pe avioanele militare de perspectivă.

La forului tehnico-militar Armata-2022, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru achiziționarea unui număr neprecizat de elicoptere Ka-52M. Primul zbor al prototipului noului elicopter a fost efectuat pe 10 august 2020.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s