Rusia va reînființa unități ale Aviației de Asalt pe direcția strategică vest, dotate cu aeronave Su-25SM3

foto

Cotidianul rus Izvestia a informat, în ediția din 13.01.2023, că Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a întări direcția strategică vest cu noi unități ale Aviației de Asalt. Astfel, pe teritoriul Regiunii Militare Vest, vor fi formate regimente de aviație dotate cu aeronave de tip Su-25SM3.

În prezent, direcția strategică vest este una dintre cele mai importante, având în vedere concentrarea forțelor și mijloacelor NATO în apropierea granițelor ruse. Cu toate acestea, în Regiunea Militară Vest nu există avioane de atac la sol. Ultimul regiment de aviație de asalt, cu numărul 899, dislocat la Buturlinovka, lângă Voronezh, a fost desființat în anul 2009. Ulterior, pentru exerciții sau manevre, în zonă au fost aduse avioane de atac din Regiunile Militare Sud sau Est. Astăzi, această situație a fost recunoscută drept eronată, iar Ministerul Apărării a decis corectarea acesteia, prin crearea de regimente de asalt pe teritoriul Regiunii Militare Vest și echiparea lor cu avioane de atac Su-25SM3.

Cu toate că avioanele rusești de atac de tip Su-25 au fost produsă încă din vremea sovietică, acestea și-au confirmat caracteristicile în timpul întrebuințării în cadrul operațiuni militare speciale din Ucraina. Misiunea principală a aeronavelor de acest tip constă în sprijinul trupelor terestre și lovirea pozițiilor inamice. Acestea au fost concepute pentru distrugerea de ținte terestre mobile și staționare mici, precum și ținte aeriene care se deplasează cu viteză redusă.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse sunt dotate în prezent cu cea mai recentă modificare a aeronavei de atac, respectiv Su-25SM3. Acestea sunt echipate cu un afișaj digital, care prezintă situația de la sol și aeriană, și dispun de un nou sistem de conducere a focului și de navigație prin satelit (GLONASS). Eficiența în luptă a avionului s-a îmbunătățit de trei ori în comparație cu modificările anterioare. Aeronava este capabilă să lovească ținte de la sol de la o distanță considerabilă, folosind coordonatele acestora, fără să mai fie nevoie de contact vizual cu ținta.

Surse: iz.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s