După multe bătăi de cap cu dronele de dimensiuni reduse, rușii au creat un radar pentru descoperirea acestora

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, cercetătorii ruși au dezvoltat o nouă stație radar, capabilă să detecteze dronele de dimensiuni reduse.

După cum a informat Serviciul de presă al Inițiativei Tehnologice Naționale, pe 28.01.2023, stația a fost asamblată folosind componente exclusiv de producție internă și este capabilă să urmărească chiar și aeronave ușoare cu o greutate de 150 de grame sau mai mult, care nu intră în linia de vizibilitate directă, până la o distanță de 10 kilometri.

Stația poate să detecteze și să stabilească coordonatele vehiculelor aeriene fără pilot, indiferent de ora din zi sau din noapte și de condițiile meteo, precum și să determine raza de acțiune a acestora, viteza de mișcare și apoi să transmită mai departe datele primite.

În plus, întreprinderile rusești care fac parte din compania de stat Rostec au creat masiv drone de cercetare și atac, concepute special pentru nevoile operației militare speciale din Ucraina. Apariția în masă a unor astfel de echipamente a schimbat radical natura războiului. Dronele tactice mici sunt capabile să efectueze operațiuni de cercetare, să detecteze automat pozițiile inamice și, de asemenea, să direcționeze loviturile de artilerie către acestea. De asemenea, dronele pot arunca grenade asupra inamicului.

În prezent, dronele rusești de atac Lancet, care au fost dezvoltate de specialiști din concernul Kalashnikov, sunt utilizate pe scară largă pe front. Potrivit reprezentanților ruși, acestea și-au demonstrat deja performanțele ridicate.

Drona Lancet este capabilă să transporte muniții cumulative și cu fragmentație, precum și să lovească echipamentele și forța vie a inamicului, la distanțe de 40-70 de kilometri.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s