Rusia va trimite în Ucraina patru platforme robotizate de tip Marker, pentru testarea în condiții reale de luptă

foto

Șeful grupului de consilieri militari și al Centrului științific și tehnic „Lupii țarului” din Rusia, Dmitri Rogozin, a anunțat, pe 29.01.2023, pe canalul său Telegram, că patru platforme robotizate de tip Marker vor fi trimise în Donbas. Potrivit precizărilor acestuia, livrarea roboților a început deja.

În postarea de pe Telegram a fostului vicepremier și șef al Roscosmos, care a fost preluată de agenția de presă rusă Tass, se arată că directorul executiv al companiei Android Technology din Magnitogorsk, Evgeny Dudorov, tocmai a informat că a început încărcarea a patru roboți Marker acționați de la distanță, care urmează să fie trimiși în Donbass.

Anterior, pe 15 ianuarie, Rogozin anunțase planurile de testare a platformelor Marker în zona operației militare speciale din Ucraina.

Platforma Marker reprezintă un proiect comun al Centrului național de dezvoltare a tehnologiilor și elementelor de bază de robotică al Fundației de Cercetare Avansată și al ONG-ului Android Technology.

Marker este poziționat ca bază pentru crearea de modele de război în viitor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Platforma experimentală Marker a fost prezentată pentru prima dată publicului, în luna octombrie 2019, la poligonul din Magnitogorsk pentru sisteme și complexe robotizate.

Până în anul 2025, Federația Rusă intenționează să formeze grupuri de roboți multifuncționali, capabili să îndeplinească misiuni de luptă. Cu un ajutor minimal al operatorilor, vor putea să acționeze, în mod autonom, până la cinci mașini. Fiecare robot dintr-un astfel de grup își va îndeplini misiunile specifice, urmând să aibă o autonomie ridicată.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s