Navele militare rusești din Atlantic au salvat un cetățean francez aflat într-o situație de urgență pe un yacht

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 31.01.2023, marinarii din detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de fregata Amiral Gorshkov, au salvat un cetățean francez de pe un yacht aflat în pericol în Oceanul Atlantic.

“Echipajul petrolierului maritim Kama, care face parte din detașamentul de nave aparținând Flotei de Nord, care îndeplinește misiuni în cadrul marșului de lungă durată în partea centrală a Oceanului Atlantic, a primit un semnal de urgență de la un yacht aflat în primejdie. Pentru a oferi asistența necesară, echipajul petrolierului a deviat de la rută și s-a îndreptat spre zona incidentului”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

O echipă de inspecție s-a urcat la bordul ambarcațiunii aflate într-o situație de urgență și au ridicat o persoană cu obiectele personale și câinele său, urcând ulterior la bordul petrolierului rusesc.

“A fost salvat cetățeanul francez Lucas Monteu, care făcea o călătorie individuală în Atlantic. În timpul unei furtuni, dispozitivul de direcție al yachtului s-a defectat, acesta a intrat în derivă și a început să ia apă. După o încercare nereușită de remediere a defecțiunii, cetățeanul a dat un semnal de avarie”, se precizează în comunicat.

La bordul petrolierului Kama, călătorul salvat a primit primul ajutor, iar la cererea acestuia, urmează să fie debarcat în cel mai apropiat port.

„Comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiralul Nikolai Evmenov, a mulțumit statului major al detașamentului de nave al Flotei de Nord, și în mod deosebit echipajului petrolierului Kama, pentru acțiunile profesionale în acordarea de asistență unei ambarcațiuni aflate în dificultate în oceanul deschis”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Anterior, s-a anunțat că, pe 04 ianuarie, fregata Amiral Gorshkov, cu rachete hipersonice de tip Zircon la bord, a început desfășurarea unui marș de lungă durată în Oceanul Atlantic, Oceanul Indian, precum și în Marea Mediterană. Ceremonia de intrare a navei în serviciul de luptă a avut loc sub conducerea președintelui rus, Vladimir Putin, prin videoconferință.

Potrivit planului de marș, în luna februarie, echipajul fregatei va participa la  exerciții cu nave de luptă din China și Africa de Sud, în largul coastelor sud-africane din Oceanul Indian.

Sursa: militarynews.ru.

Un gând despre “Navele militare rusești din Atlantic au salvat un cetățean francez aflat într-o situație de urgență pe un yacht

  1. Putea fi real sau un setup al Alianței, în speranța că cei care se vor îndrepta către iaht și vor urca la bord marinarul vor fi chiar nava amiral.
    Niște camere nano gen ochi artificial sau implantate în piele, puteau face un view up asupra amiralului respectiv.
    Sunt foarte versați la astfel de acțiuni Nordiștii.
    E doar o ipoteză

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s