Rusia a inclus oficial cele patru regiuni anexate din Ucraina în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud

foto

Pe 02.02.2023, portalul topwar.ru a semnalat faptul că, potrivit unei hărți postate pe site-ul oficial al Ministerului rus al Apărării, noile teritorii rusești au devenit parte a Regiunii Militare Sud. Astfel, ca și în cazul Crimeii în 2014, Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și Regiunile Zaporojie și Herson au fost incluse în Regiunea Militară Sud.

După cum a informat sursa rusească, deja Comandamentul Regiunii Militare Sud a început să formeze unități și formațiuni militare, care, după încheierea operației militare speciale, vor fi dislocate pe aceste teritorii în mod permanent.

foto 1

Corpurile 1 și 2 Armată ale Milițiilor Populare, care au fost create în republicile din Donbas în anul 2014, au devenit parte a trupelor Regiunii Militare Sud sub denumirile: Corpul 1 Armată Donețk și Corpul 2 Armată gardă Lugansk-Severodonetsk. Pe teritoriile Regiunilor Zaporojie și Herson, deocamdată, se formează detașamente de voluntari.

Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a decis să crească efectivele Forțelor Armate 1,5 milioane de persoane, pentru a asigura securitatea statului și a proteja noile teritorii care au devenit parte a Federației Ruse. Unul dintre obiectivele acestei decizii vizează formarea unor grupări de trupe suficiente în noile teritorii.

În cadrul acestei inițiative, Ministerul Apărării va înființa două Regiuni Militare noi, respectiv Moscova și Leningrad sau, mai bine zis, va restaura cele două regiuni, care au mai existat anterior. De asemenea, un nou corp de armată va fi constituit în Karelia, trei divizii noi vor apărea în Forțele Terestre, iar Trupele de Desant Aerian vor fi completate cu încă două divizii.

În același timp, șapte brigăzi de infanterie moto din Regiunile Militare Vest, Centru, Est și Flota de Nord vor fi reorganizate în divizii. În paralel, va fi consolidată componenta de luptă a Forțelor Navale, Forțelor Aerocosmice și Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică.

Toate aceste modificări de amploare din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse nu vor fi efectuate deodată, ci progresiv, în perioada 2023-2026.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s