Deși le folosește rar în Ucraina, Rusia a crescut producția de rachete hipersonice cu bazare aeriană de tip Kinzhal

foto

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării, șeful companiei de stat Rostec, Serghei Chemezov, a declarat, pe 18.02.2023, că întreprinderile de apărare din Rusia au crescut producția de rachete și muniții de toate calibrele, inclusiv de rachete hipersonice cu bazare aeriană de tip Kinzhal (H-47M2).

Complexul hipersonic Kinzhal a fost testat în cadrul operației militare speciale din Ucraina, unde și-a dovedit eficiența. Acesta este produs în serie, dar anterior volumul de producție era mic, deoarece înainte de operația militară specială nu era necesar un număr mare de astfel rachete. Acum situația s-a schimbat, iar Ministerul Apărării are nevoie de mai multe rachete, iar Complexul Militar Industrial și-a mărit producția.

“Începerea producerii rachetelor hipersonice Kinzhal a avut loc cu mult timp în urmă, dar, inițial, nu era necesară o astfel de cantitate. De aceea, acum suntem nevoiți să creștem volumele de producție”, a menționat Chemezov.

Potrivit precizărilor acestuia, Complexul Militar Industrial a crescut producția nu numai în ceea ce privește rachetele hipersonice Kinzhal, ci și la alte categorii de rachete, precum și la munițiile de toate calibrele. Astfel, volumele de producție ale unor produse militare au crescut chiar și de 50 de ori.

Din complexul rusesc Kinzhal face parte și avionul de vânătoare-interceptare MiG-31K, modernizat special ca purtător de rachete hipersonice. Racheta complexului este capabilă să lovească ținte la o distanță de 2.000 de kilometri și nu poate fi interceptată de sistemelele actuale de apărare antiaeriană ale NATO.

Prima escadrilă de avioane MiG-31K cu rachete hipersonice Kinzhal a fost introdusă în serviciul de luptă în Regiunea Militară Sud în luna decembrie 2017. Din aprilie 2018, aeronavele MiG-31K au început să execute zboruri regulate deasupra Mării Negre și Mării Caspice.

În viitor, partea rusă va folosi complexele Kinzhal și pentru acoperirea spațiului aerian al Arcticii. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Rachetele hipersonice rusești de tip H-47M2 au fost întrebuințate într-un număr limitat de cazuri în Ucraina, pentru distrugerea unor puncte de comandă sau depozite de muniții ale armatei ucrainene.

Ținând cont de faptul că acestea au fost dezvoltate pentru lovirea, în special, a unor ținte navale de mari dimensiuni (portavioane, crucișătoare sau distrugătoare), în cadrul conflictului cu Ucraina nu există ținte potrivite pentru rachetele Kinzhal. Mai degrabă, se poate aprecia că partea rusă a crescut producția de rachete de acest tip pentru o eventuală confruntare cu SUA și alte state din cadrul NATO.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s