Explozii pe aerodromul Machulishchi din Belarus. Un avion AWACS rusesc de tip A-50U a fost avariat

foto 1

Grupul de monitorizare Belarusian Hajun Project a informat pe contul său de Twitter că, potrivit locuitorilor locali, în dimineața zilei de 26.02.2023, între orele 08:00-09:30 (ora Minskului), în zona aerodromului Machulishchi din Regiunea Minsk s-au auzit două explozii puternice.

Locația exactă și cauzele exploziilor nu sunt cunoscute deocamdată. Potrivit unor alte surse, o altă explozie a fost auzită și în cursul nopții.

Ulterior, reprezentanții BYPOL din Republica Belarus au confirmat faptul că cele două explozii din cursul dimineții au avut loc chiar pe aerodromul din Machulishchi. În urma acestora, un avion militar de transport aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și mai multe pluguri de zăpadă au fost avariate.

Localnicii din zonă au declarat că au văzut o mulțime de militari și poliție rutieră, care verifică toate mașinile care trec pe lângă aerodrom.

Atât Belarusian Hajun Project, cât și BYPOL au confirmat în cele din urmă că a fost avariat și un avion AWACS de tip A-50U din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Potrivit BYPOL, părțile frontale și centrale ale aeronavei, avionica și antena radar au fost avariate.

foto

“Daunele sunt grave, iar avionul cu siguranță nu va mai zbura nicăieri. Accidentul s-a produs în timp ce plugurile de zăpadă lucrau în apropierea aeronavei. […] Partizanii belaruși sunt consecvenți în alungarea fasciștilor de pe pământul lor”, au scris reprezentanții BYPOL pe Twitter. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: De la începutul operației militare speciale din Ucraina, Rusia a dislocat pe aerodromul Machulishchi din Republica Belarus, în mai multe rânduri, atât avioane AWACS de tip A-50U, cât și aeronave MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal.

În prezent, pe aerodrom, pe lângă aeronava A-50U se află și trei avioane MiG-31K. Despre soarta acestora din urmă nu sunt cunoscute niciun fel de detalii.

Avioanele rusești de la Machulishchi erau ridicate în aer aproape zilnic, fiind escortate de avioane de vânătoare rusești și belaruse de tip Su-30SM de pe aerodromul din Baranovichi.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s