Trupele ruse au primit în dotare înainte de termen un număr mare de complexe de rachete antiaeriene Tor-M2

foto

În cadrul unui interviu acordat jurnalului Apărarea Națională, directorul Întreprinderii electromecanice Kupol din Izhevsk, Fanil Ziyatdinov, a declarat, pe 27.02.2023, că trupele ruse au primit în dotare un număr mare de complexe de rachete antiaeriene de tip Tor-M2. Potrivit precizărilor sale, livrările au fost efectuate înainte de termen.

Desfășurarea operației militare speciale a armatei ruse în Ucraina a arătat necesitatea creșterii producției complexelor de apărare antiaeriană Tor-M2 pentru  acoperirea trupele participante la acțiuni de luptă. Ca urmare, societatea Kupol a primit o comandă sporită și a reușit să o finalizeze înainte de termen, furnizând trupelor toate echipamentele necesare.

“Societatea noastră și-a îndeplinit obligațiilor din cadrul comenzilor de stat pentru apărare. În pofida creșterii volumelor, produsele noastre principale – complexele de apărare antiaeriană din familia Tor – au fost livrate trupelor înainte de termen”, a spus Ziyatdinov.

Anterior, Serviciul de presă al întreprinderii Kupol a anunțat modernizarea complexului de apărare antiaeriană Tor-M2, ținând cont de utilizarea acestuia în zona operației militare speciale. Astfel, complexul antiaerian a sporit eficiența interceptării muniției de la lansatoarele americane de tip HIMARS. Înainte de începerea conflictului din Ucraina, complexul nu a întâlnit astfel de ținte, dar în timpul ostilităților s-a acumulat experiență, în baza căreia complexul de apărare antiaeriană a fost modificat.

Începând din momentul punerii în funcțiune în anul 1986, complexul de apărare antiaeriană Tor a trecut prin trei valuri de modernizări profunde și mai multe actualizări. Până în prezent, lucrările la complex nu au fost oprite, fiind lansate mai multe modificări.

Complexul de rachete antiaeriene Tor-M2 este un sistem pentru lupta în apropiere, pentru orice vreme. Este capabil să acopere ținte strategice împotriva rachetelor de croazieră, a lansatoarelor multiple de rachete, precum și a dronelor.

Acesta este un complex profund modernizat din familia Tor, care diferă de modelele anterioare prin utilizarea unei noi rachete de tip 9M338K. În plus, numărul de rachete de pe vehiculul de luptă a crescut de la opt la 16. Complexul poate să lucreze în mod complet automatizat. Una dintre cele mai recente versiuni ale complexului este capabilă să urmărească până la 40 de ținte și să lovească simultan patru dintre ele.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s