Pentru prima dată după 10 ani, o navă de luptă rusească face o escală într-un port din Arabia Saudită

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 05.04.2023, fregata Amiral Gorshkov și petrolierul Kama au sosit în portul Jeddah din Arabia Saudită, pentru a-și reface proviziile de combustibili și alimente.

“Ultima escală a unei nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse într-un port din Arabia Saudită a fost efectuată în urmă cu aproximativ 10 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Flotei de Nord, preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții militari ruși au precizat că, pe timpul șederii în portul saudit, navele rusești își vor completa rezervele de combustibili, apă potabilă și alimente.

Fregata Amiral Gorshkov este una dintre cele mai moderne nave de luptă din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Nava, care este dotată cu noile rachete hipersonice Zircon, a început executarea unui marș de lungă durată pe 04 ianuarie. Acesta include îndeplinirea de misiuni specifice în Oceanul Atlantic, Oceanul Indian și Marea Mediterană. Ceremonia de plecare în marș a fregatei s-a desfășurat sub conducerea președintelui rus, Vladimir Putin, care a participat la eveniment în regim de videoconferință.

Până în prezent, nava de luptă rusească a parcurs aproximativ 21.000 de mile marine, traversând Ecuatorul de două ori.

Zircon este o nouă rachetă hipersonică rusească dezvoltată și produsă de NPO Mashinostroyenia din Reutov, parte a corporației Armament tactic de rachete.

Între armamentele de bază ale fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord se află, de asemenea, și rachetele de croazieră Kalibr ale concernului Almaz-Antey.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s