Încă un submarin rusesc este activ în proximitatea României. Alrosa a executat lansări de torpile în Marea Neagră

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.04.2023, echipajul submarinului diesel-electric Alrosa din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat elemente ale misiunilor de curs L-3, ca parte a programului de pregătire pentru desfășurarea de acțiuni potrivit destinației.

Într-un poligon maritim de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre, echipajul submarinului a executat o scufundare la adâncime, a elaborat algoritmi de acțiuni pentru controlul navei și utilizarea armelor de la bord la diferite adâncimi și a exersat diferite metode de ieșire la suprafața apei.

Pe timpul îndeplinirii elementelor misiunii de curs, echipajul submarinului Alrosa a executat lansări de torpile asupra unor ținte de la suprafața apei, precum și din mediul maritim.

În etapa următoare a procesului de pregătire pentru luptă, echipajul submarinului va planta câmpuri de mine și va desfășura activități de evitare a acțiunilor aviației de luptă antisubmarin. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-871 Alrosa, Proiect 877B, aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul FRMN, fiind dislocat la Sevastopol.

Probabil că, activitățile de pregătire pentru luptă ale acestuia se desfășoară într-un poligon maritim situat în zona coastelor Peninsulei Crimeea, în apropiere de Sevastopol.

Trebuie precizat faptul că submarinul Alrosa a fost supus, în perioada 2014-2022, unui proces de reparații și modernizare, ce a inclus și instalarea la bordul acestuia a complexului de rachete de croazieră Kalibr-PL.

În prezent, în Marea Neagră, pe lângă submarinul Alrosa, se mai află alte patru submarine diesel-electrice, Proiect 636.3, capabile să poarte rachete de croazieră de tip Kalibr. Acestea au fost întrebuințate activ în lansarea de atacuri cu rachete asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei.  

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s