Ministerul rus al Apărării a recunoscut existența companiei militare private Wagner. Contingentele grupării sunt denumite “detașamente de asalt”

foto

Presa rusă semnalează faptul că Ministerul Apărării al Federației Ruse a recunoscut în cele din urmă existența PMC “Wagner”. Acum, în rapoartele oficiale ale ministerului, voluntarii companiei militare private sunt denumiți “detașamente de asalt Wagner”. Anterior, departamentul rus al apărării prefera să se refere la aceștia cu sintagma “voluntari ai trupelor de asalt”.

Însuși faptul recunoașterii de către departamentul apărării al Federației Ruse a existenței și participării PMC Wagner la operația militară specială este perceput de societatea rusă în mod pozitiv. În trecutul recent, utilizatorii rețelelor sociale au reproșat în mod regulat Ministerului rus al Apărării că a ignorat meritele luptătorilor companiei militare private.

Cu toate acestea, voluntarii companiei au participat la cele mai sângeroase lupte ale operației militare speciale. Anterior, luptătorii PMC Wagner au reușit să cucerească localitatea Soledar, iar acum aceștia sunt foarte aproape de eliberarea orașului Artemovsk (Bahmut).

La începutul primăverii, fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat Ministerul rus al Apărării că nu a furnizat suficientă muniție luptătorilor companiei. Potrivit precizărilor sale, tocmai din acest motiv pierderile PMC Wagner la Artemovsk au crescut în mod considerabil. Cu toate acestea, ulterior scandalul a dispărut, iar acum Prigojin vorbește despre problemele cu muniția doar ipotetic.

Portalul rusesc topcor.ru reamintește că “încă de la începutul operațiunii militare a Federației Ruse în Siria, angajații PMC Wagner au purtat lupte grele cu teroriștii grupării ISIS, iar ulterior au eliberat diverse țări africane de grupările teroriste”. Potrivit acestuia, instructorii militari ruși se află încă pe continentul african, iar conducerea țărilor în care lucrează exprimă un interes extrem pentru cooperarea cu specialiștii ruși. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Spre deosebire de alte grupuri de voluntari ruși care participă la conflictul din Ucraina, între care se află și detașamentele de luptători ceceni, conduse de Ramzan Kadyrov, formațiunile PMC Wagner au fost întrebuințate în zonele cele mai periculoase ale operației militare speciale.

Ținând cont de faptul că între mercenarii grupării s-au aflat și persoanele recrutate din rândul condamnaților cu pedepse grele, pierderile din rândul acestora au contat mai puțin în economia conflictului.

Cu alte cuvinte, se poate spune că grupul Wagner a fost trimis să facă “lucrurile murdare”, care ar fi fost foarte dificil de făcut de trupele regulate aparținând Ministerului rus al Apărării.

Recunoașterea oficială a grupării ar putea fi însă periculoasă pentru conducerea ministerului, pentru care Evgheni Prigojin, apropiat al președintelui Vladimir Putin, se poate transforma într-un competitor serios.   

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s