Rușii susțin că, în ultimele 24 de ore, au doborât patru avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei

foto

În cadrul unui briefing susținut pe 19.04.2023, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a declarat că, în ultimele 24 de ore, militarii ruși au doborât două avioane de vânătoare MiG-29 și două avioane de atac Su-25 din dotarea Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

“Aviația din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a doborât, în ultimele 24 de ore, trei avioane ale Forțelor Aeriene ale Ucrainei astfel: două avioane de vânătoare MiG-29 în raioanele localităților Novoukraynka și Sergheevka din Republica Populară Donețk și un avion de atac Su-25 în raionul localității Dolgenkoe din Regiunea Harkov”, a precizat Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

“De asemenea, mijloacele de apărare antiaeriană au doborât încă un avion de atac ucrainean de tip Su-25 în raionul localității Ugledar din Republica Populară Donețk”, a menționat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit datelor prezentate de Konashenkov, în ultimele 24 de ore, militarii ruși au interceptat patru proiectile reactive lansate cu ajutorul instalațiilor de tip HIMARS și au distrus șase drone ucrainene în Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk și Regiunea Herson.

“În total, de la începutul operației militare speciale au fost distruse: 411 avioane, 228 de elicoptere, 3.776 de drone, 415 complexe de rachete antiaeriene, 8.732 de tancuri și alte vehicule blindate, 1.089 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 4.619 instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 9.617 unități de tehnică specială auto”, a concluzionat Konashenkov.          

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unei statistici paralele ținute de utilizatorul canalului de Telegram “Linia operativă”, de la începutul invaziei militare în Ucraina, pe 24 februarie 2022, trupele ruse au distrus 135 de avioane de atac ucrainene de tip Su-25, precum și 98 de avioane de vânătoare MiG-29.

La acestea trebuie adăugate 47 de bombardiere de front Su-24 și 22 de avioane de vânătoare Su-27.

Ținând cont de faptul că acestea sunt principalele avioane de luptă deținute de Forțele Aeriene ale Ucrainei, rezultă un total de 302 aeronave distruse. Această cifră este cu aproximativ 25% mai mică decât cifra oficială prezentată de reprezentantul Ministerului rus al Apărării.

Trebuie precizat că ambele părți implicate în conflict au tendința de a exagera pierderile suferite de partea adversă și de a minimiza pierderile proprii. Deși o statistică reală este destul de greu de realizat, probabil că cifrele apropiate de realitate vor fi aflate la încheierea conflictului.  

Sursa: militarynews.ru.

Un gând despre “Rușii susțin că, în ultimele 24 de ore, au doborât patru avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s