Forțele ucrainene au atacat din nou Sevastopolul cu drone maritime de suprafață. Rușii susțin că atacul a fost respins

foto

Guvernatorul orașului federal Sevastopol, Mikhail Razvozhaev, a informat pe canalul său de Telegram că, în noaptea de 24.04.2023, Flota rusă din Marea Neagră a respins un atac cu drone maritime de suprafață asupra radei exterioare a portului.

“Flota noastră respinge acum atacul dronelor de suprafață asupra radei exterioare. Toate serviciile orașului sunt în alertă. Rămânem calmi”, a scris Razvozhaev într-un mesaj, preluat de agenția de presă Tass.

Razvozhaev a clarificat ulterior că forțele de apărare antisubmarin și antidiversiune au distrus o dronă de suprafață, în timp ce alta a explodat singură. “Obiectivele din oraș nu au fost deteriorate”, a spus guvernatorul pe canalul său Telegram.

“Astăzi, începând cu ora 03:30, s-a încercat atacarea Sevastopolului. Conform situației actuale, o dronă de suprafață a fost distrusă de forțele noastre, iar a doua a explodat de la sine. Totul s-a întâmplat pe rada externă, fără ca obiective locale să fie avariate. Acum orașul este liniștit, dar toate forțele și serviciile sunt în alertă”, a precizat Razvozhaev.

Sevastopolul găzduiește baza navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră. În ultimele luni au existat mai multe încercări de atac asupra acesteia cu drone maritime. Unul dintre acestea a fost realizat pe 22 martie, când militarii ruși au respins atacul, distrugând trei drone. 

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s