Declarație surprinzătoare a unui oficial rus: Medvedev sugerează împărțirea teritoriului Ucrainei între statele vecine

foto

După declanșarea “operației militare speciale” a Rusiei în Ucraina, au apărut o serie de prognoze privind evoluția evenimentelor, care au mers până la împărțirea țării. Dacă în faza inițială a conflictului ucrainean astfel de idei păreau cumva nerealiste, astăzi acestea arată destul de serios.

În mod oarecum surprinzător, problema unei potențiale împărțiri a Ucrainei a fost ridicată acum chiar de către Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. “O împărțire liniștită a Ucrainei între vecinii săi ar fi o opțiune mai bună decât perspectiva începerii unui război mondial sau a aderării Ucrainei la NATO”, a spus Medvedev, vorbind la maratonul educațional federal “Cunoașterea”, care este difuzat pe pagina oficială a societății pe rețeaua socială VKontakte.

Potrivit lui Medvedev, vecinii occidentali ai Ucrainei – Polonia, Ungaria și România – privesc de multă vreme la regiunile din vestul Ucrainei, visând să le anexeze. “Autoritățile acestor țări vor să rezolve rapid chestiunea teritorială, cu toate că nu există un consens între Occident și Moscova cu privire la problema ucraineană”, consideră vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Polonia caută cu cea mai mare râvnă să-și mărească teritoriul în detrimentul Ucrainei, luând în considerare tot felul de proiecte ale unei confederații cu Ucraina sau de creare a unui fel de uniuni. Cu toate acestea, potrivit lui Medvedev, o parte semnificativă a ucrainenilor se opun și nu doresc că facă parte din Polonia, deoarece își amintesc foarte bine cum au fost tratați acolo în trecut. Iar polonezii înșiși, din cauza unor evenimente istorice cunoscute, nu îi aprobă pe cei “care sunt gata să-l pună pe Bandera pe un piedestal”.

Anterior, Dmitri Medvedev a declarat că polonezii încearcă să reînvie Commonwealth-ul, pe care l-a numit “un imperiu neterminat”.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s