Rușii mai pierd un avion: O aeronavă de tip Mig-31 s-a prăbușit în Regiunea Murmansk din nordul țării

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 26.04.2023, că un avion de vânătoare-interceptare de tipă MiG-31 s-a prăbușit în Regiunea Murmansk, în timp ce efectua un zbor de antrenament. (Video)

“Pe 26 aprilie, un avion de tip MiG-31 s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor de antrenament programat în  Regiunea Murmansk. Aeronava a căzut într-o zonă nelocuită”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

“Piloții avionului au reușit să se catapulteze și nimic nu le amenință viața sau sănătatea. Aceștia au fost evacuați imediat cu un elicoter al Serviciului de căutare și salvare”, au precizat reprezentanții ministerului.

MiG-31 este un avion de vânătoare-interceptare supersonic, cu rază lungă de acțiune. Acesta este primul avion de luptă sovietic din generația a patra. Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează astfel de aeronave cu diverse modificări, ce pot fi echipate cu rachete aer-aer și aer-sol de diferite tipuri, cu o rachetă aerobalistică hipersonică sau cu bombe aeriene. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum rezultă din diverse informații publicate pe rețelele de socializare, motorul avionului MiG-31 a luat foc în aer, iar piloții au îndreptat aeronava către o zonă nelocuită, după care s-au catapultat.

Avionul s-a prăbușit într-un lac din apropierea satului Rizh-Guba, aflat la aproximativ 150 de kilometri de Murmansk. Piloții au fost găsiți în apropierea satului de vacanță Berezki.

Aeronava aparține Regimentului 98 Aviație Mixtă dislocat în localitatea Monchegorsk din Regiunea Murmansk.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, topcor.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s